Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trumpova inaugurace do detailu: Prozkoumejte výrazy v davu na gigapixelové fotce

Autor: ČTK, deb - 
25. ledna 2017
13:48

Televizní společnost CNN zveřejnila exluzivní fotografii z inaugurace Donalda Trumpa, který se stal 45. americkým prezidentem. Díky výbornému rozlišení fotografie je možné ve stejný moment sledovat výrazy obličeje více lidí a nutno dodat, že ne všichni se tvářili pobaveně…

Díky vysokému rozlišení fotografie CNN můžete zoomovat na jakéhokoliv člověka v početném davu, který přihlížel jmenování nového prezidenta. A že účast na ceremoniálu Donalda Trumpa byla skutečně velká.

Za povšimnutí stojí třeba výraz Melanie Trumpové, Michelle a Baracka Obamových, Hillary Clintonové nebo nejvyšších soudců Spojených států amerických.

Na fotografii ve vysokém rozlišení se můžete podívat ZDE

Donald Trump převzal od Baracka Obamy úřad ve Washingtonu a stal se tak 45. americkým prezidentem. Poté jako nový prezident poprvé promluvil k národu.

Trump přistoupil k přísaze dohromady se svými dětmi a manželkou Melanií, která držela dvě Bible, na které Trump položil levou ruku. Po soudci nejvyššího soudu budoucí prezident opakoval přísahu. Zavázal se ke svědomitému vykonávání svého úřadu a k hájení americké ústavy. Slib zakončil slovy „k tomu ať mi dopomáhá Bůh“.

Po přísaze se nový prezident ujal slova a pronesl svůj první prezidentský projev k národu. Američanům slíbil, že do Bílého domu s ním přijde i změna a bude za ně bojovat do posledního dechu. Také všechny ujistil, že pokud se sjednotí Amerika, tak bude nazastavitelná. Svůj projev ukončil slovy: „Bůh vám žehnej a Bůh žehnej Americe.“

bullshit ( 25. ledna 2017 15:02 )

 Neví proč do prezidenta kterého volila nadpoloviční většina volitelů, potažmo národa, pořád někdo nváží. Někomu se líbí, někomu ne. Umělé úsměvy Clintonové, ty taky stály za to. Prostě je to tak jak to je, Amíci asi taky chtěli nějakou změnu.

kimirsen ( 25. ledna 2017 14:54 )

Projel jsem to celkem podrobně, ano, je tam i chlápek v turbanu, ale tmavých přihlížejících je tam naprosté minimum.

steelheart ( 25. ledna 2017 14:39 )

tohle má být to poloprázdné náměstí při inauguraci??? jak nám sugerovala média? Michelle je královna šklebu - prostě tu nenávist a nespokojenost nedokázala zakrýt, její problém! Obama je jiný kalibr)) pokud jde o Trumpovy, museli toho mít už dost, únava, společenská nutnost tvářit se dobře - prostě nápor - zvládli to ovšem velmi dobře!

bizon_pepa ( 25. ledna 2017 14:25 )

Mně ty lidi připadaj v pohodě. Samozřejmě, že novináři na tribuně maj nafouklý ksichty a pubiči ve sboru se nuděj. Ale hlavní posluchači dole vypadají, že naj zájem.

Zobrazit celou diskusi