Kmen Murungů lze najít v bangladéšské oblasti Bandarban na hranici s Indií a Barmou. Příslušníci kmene se živí jako farmáři a jedí zvířata, která v oblasti žijí. Na jejich jídelničku tak mimo jiné najdete tygra, psa, kozu, prase, krávu a další. Za delikatesu je považován pokrm jménem nappi, který se děla z fermentovaného rybího tuku, žáby, jelena či kance a to vše je smíchané s rýží.

„Jejich domy jsou vyrobené z bambusu a dříví, staví se na kopcích zvaných Machang Ghar. Každý dům má tři nebo více místností a malý balkonek v přední části. Místnosti slouží jako ložnice, kuchyně, sklad a pokoj pro hosty,“ popsal britskému listu DailyMail fotograf Rehman Asad, který s kmenem strávil několik týdnů. „Nemají žádný nábytek nebo elektřinu. Někteří mají malé solární panely kvůli osvětlení. Spí na podlahách, na jednoduchých podomácku vyrobených matracích a všichni pohromadě,“ dodal.

Většina Murungů jsou buddhisté, někteří ale konvertovali ke křesťanství. Jsou to ale zároveň i animisté a uctívají přírodu. Muži mají na starosti především lov zvěře, ženy se starají o rodinu a domácí práce, vaří a nosí domů vodu. „Děti zůstávají doma a hrají si se sousedy. Nemají žádné vzdělávací instituce, takže vzdělání je jim úplně odepřeno,“ uvedl fotograf.

„Doufám, že díky mým snímkům si lidé rozšíří obzory a poznají životní styl domorodých národů, jejich kulturu a každodenní tvrdý boj,“ uzavřel Rehman Asad. Na jeho snímky se můžete podívat v galerii pod článkem. 

Fotogalerie
29 fotografií