Druhý díl seriálu Bohéma popisuje osud Vlasty Buriana. Komika si zahrál Vladimír Javorský (54) a jeho výkon diváci velmi chválili. To se však nedá říct o filmařích, kteří příběh vytvořili. Nelíbí se jim ani prostředí, ve kterém se natáčí. „Neměli jsme zdání, že Vlasta Burian byl již v době protektorátu uživatelem nachového povlečení z nadnárodního řetězce,“ napsal po odvysílání jeden z fanoušků na stránky ČT. Rozhodně nebyl sám, kdo si všiml, že králi komiků ustalili v povlečení z Ikea.

Ložnice se však týká i další přešlap. Jde o jeho milostné vzplanutí k Lídě Baarové (†86), které bylo v seriálu naprosto překroucené. V reálném životě se chtěl kvůli této krásné herečce nechat rozvést. Jeho manželka se však rozhodla zasáhnout a zašla za rodiči Lídy, aby si to nějak vysvětlili a situaci vyřešili. V seriálu se však o vzplanutí k Baarové vůbec nemluví.

Scénáristka Tereza Brdečková (59) si místo Lídy vybrala fiktivní postavu pražské Němky Lily Krallové, kterou si zahrála Judit Bárdos (28). Ta má ale paradoxně víc společného spíš s Natašou Gollovou (†76). A proč vlastně Baarová nebyla ve scénáři? „Baarová mi přijde nejméně zajímavá z těch hereček,“ cituje Aha! slova režiséra Roberta Sedláčka.

Fotogalerie
15 fotografií