Detektivové dosud zmapovali téměř 40 vloupání dopadeného muže do sklepů a společných prostor domů v oblastech Prahy 1, 2, 8 a 9 v období od února do srpna loňského roku. Zajímal se především o jízdní kola, která pak podle policie prodával náhodným zájemcům.

A policisté při vyšetřování případu získali také informaci, že dopadený muž má možná na svědomí až 1600 ukradených kol za období jednoho roku. „Tímto zjištěním se kriminalisté dál zabývají,“ sdělil mluvčí.

„Muže se podařilo dopadnout zejména díky mechanoskopickým expertizám, kdy kriminalisté porovnali zajištěné nářadí použité při vloupání se zajištěnými stopami, ale také i díky zajištěnému DNA a otisků prstů, které pachatel zanechal na místech činu. Při následných výsleších se pak podezřelý k provedeným vloupáním doznal,“ dodal Daněk.

Mladík byl v minulosti sedmkrát odsouzen, po posledním zatčení tedy skončil ve vazbě. Během ní byl odsouzen za předchozí trestnou činnost, takže si nyní odpykává za mřížemi více než čtyřletý trest. V aktuálním stíhání pro trestné činy porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci mu v případě odsouzení hrozí až pět let vězení.