Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena po čtyříctce: 5 rad, jak se cítit každý den skvěle!

/
  • Źivot ženy začíná právě po čtyřícítce!
    Źivot ženy začíná právě po čtyřícítce! (shutterstock.com)
    25. ledna 2017 ● 09:31

    Život po čtyřicítce teprve začíná! My, ženy, jsme silné, krásné, moudré a plné elánu. Aby vám bylo ještě lépe, máme pro vás pět rad, jak si zpříjemnit každý den!

  • 1.

    Sklenička červeného vína denně

    Červené víno nejen skvěle chutná, ale navíc obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Mezi ně patří zejména antioxidant resveratrol, který můžete najít také v luštěninách či sójových bobech. Resveratrol má pozitivní účinky na srdce a cévy a působí protizánětlivě. Zajímavostí je, že resveratrol není rozpustný ve vodě ale naopak v alkoholu.

    Sklenka vína denně prospívá zdraví.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Pít je nutnost

    Vyhýbejte se sladkým syceným limonádám a vsaďte raději na čistou vodu, bylinné čaje a přírodní ovocné či zeleninové šťávy. Bylinné čaje pijte hlavně v chladném počasí. Ideální jsou tzv. funkční čaje, které se vyznačují  kombinací léčivek, jež se ve vzájemném působení doplňují, a jejich působení je pak mnohem výraznější. Pokud dáváte přednost ovocným a zeleninovým šťávám, pak vyzkoušejte 100 % šťávy lisované za studena! Šťávy obsahují důležité vitaminy a vlákninu a navíc jsou v praktickém balení na cesty i do práce. Denně tak doplníte porci ovoce či zeleniny a ušetříte čas.

    Pořádně pijte.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Posilujte svou imunitu nukleotidy

    Posílit obranyschopnost můžete kromě pravidelných procházek a zdravé životosprávy také pomocí doplňků stravy. Sáhněte po nukleotidech, které se vyskytují v běžně stravě, ale tělo si jich není schopno v případě zvýšené potřeby, kterým je oslabená imunita, vytvářet dostatek. Nukleotidy pomáhají i v případě, že už jste nachlazení. „Například když máte rýmu, vaše nosní sliznice je opuchlá a bolavá. Dodáním většího množství nukleotidů ale dochází k doplnění stavebních látek, které pomáhají regeneraci nemocné sliznice a tím i zkrácení doby onemocnění. A to samozřejmě platí nejen u nosní sliznice,“ vysvětluje praktická lékařka Janka Tóthová.

    Chůze je skvělá nejen pro zdraví.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Mějte zdraví pod kontrolou

    S přibývajícím věkem je péče o zdraví velmi důležitá. Jednou z hrozeb, která zůstává dlouho bez povšimnutí, je vysoký krevní tlak. Choďte na pravidelné kontroly k lékaři a měřte si krevní tlak doma. „Aby měl tlakoměr dostatečně vypovídající hodnotu pro lékaře, měl by mít Intelli manžetu,“ uvádí kardiolog Michal Vrablík.

    Tlak si můžete měřit doma.
    Autor: Omron

  • 5.

    Držte balanc

    Většina žen má vlivem věku povolené pánevní dno, což může mít vliv jak na kvalitu sexu, tak i únik moči. Abyste těmto nepříjemnostem předešly, vyzkoušejte dechové a balanční cvičení. Začít můžete od jednoduchých několikaminutových cviků, které si můžete cvičit v pohodlí domova a pokračovat hormonální jógou. Ta vám pomůže zkoncentrovat dech a myšlenky, ale také při výkyvech hormonální hladiny, které mohou způsobovat návaly horka, emocionální nestabilitu či nespavost související s blížícím se přechodem.

    Po čtyřícítce se snažte posilovat svaly, které vlivem věku ochabují.
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy