Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Trump v projevu zahrozil teroristům a povzbudil Američany

Autor: ČTK, val - 
20. ledna 2017
18:35

Nový prezident Spojených států Donald Trump přednesl krátce po složení slibu v pátek svůj první projev v roli hlavy státu. Prohlásil například, že Amerika bude od tohoto dne na prvním místě. Všechna rozhodnutí, která bude vláda přijímat v oblasti obchodu, daní, imigrace či zahraničních vztahů, bude podle Trumpa dělat ve prospěch Američanů a jejich rodin. Vymezil se také proti terorismu. 

Pravidla politiky americké vlády budou jednoduchá: nakupujte u Američanů a najímejte Američany, dodal Trump, který složil během slavnostní ceremonie slib a stal se 45. prezidentem USA.

Spojené státy utratily biliony dolarů v zahraničí, zatímco infrastruktura v USA trpěla, uvedl Trump. Přerozdělování napříč světem navíc připravilo o bohatství střední třídu, dodal.

Američanům slíbil, že do země vrátí pracovní místa, která v minulosti firmy přesunuly do zahraničí. Zpět si kromě nich Američané podle něj vezmou i „své hranice“, „svůj blahobyt“ a „své sny“. Amerika začne pod mým vedením „vyhrávat jako nikdy předtím,“ dodal nový prezident.

Řekl také, že tímto dnem přejde moc z Washingtonu zpět do rukou lidí. Společně určíme kurz Ameriky a světa na mnoho dalších let, dodal nový prezident.

Tisíce „zapomenutých“ lidí budou podle Trumpa důležitější než kdy dříve. „Příliš dlouho politici prosperovali, zatímco pracovních míst ubývalo a továrny krachovaly,“ kritizoval Trump předchozí stav. Toto přehlížení obyčejných Američanů nyní podle něho končí. Obyvatelům země chce prý dát to, co oni sami chtějí - kvalitní školy, bezpečný domov a dobrou práci.

Vymezil se také proti terorismu. „Teororismus zcela vymažeme z povrchu země,“ slíbil a dodal, že spojí svět v boji proti radikálnímu islámu.

ONLINE přenos z inauguračního ceremoniálu sledujte zde 

Miloslav123 ( 23. ledna 2017 11:11 )

Líbivé řeči nového prezidenta USA nic nemnění na tom že: „Největším byznysem USA je válka.“ což platí globálně pro celou planetu. Proto je NATO především válku produkující stroj. Očekávat, že miliardář Trump bude skutečné čelit americké ´válku produkující mašině´, je naivní. Existence globální finanční elity, tj. tzv. „lidí velkých peněz“ je velkou hrozbou pro budoucnost lidstva. Časopis Economist předpovídá v roce 2017–18 nástup jedné světové měny a vlády. Faktem je, že stop globalizaci by znamenal mínus vývoji politického uspořádání světa a plus pro lidi velkých peněz. V souvislosti s tímto konstatováním je důležité si uvědomit kdo v současnosti skutečně vládne světu? Všechno, co zveřejňují média především o mezinárodní politice, zejména humbuk kolem probíhajících voleb, vedených válek a pod., má v podstatě jenom jeden účel, a to odvádět pozornost od existence skutečných vládců planety, kterými jsou lidé velkých peněz, mezi které patří i nově zvolený prezident USA – miliardář Trump. Současný stav světa je bohužel takový, že veškeré základní dění ve světě je plánované a řízené. K tomu je nezbytné dodat, že to plánují a řídí lidé velkých peněz, a ti to plánují a řídí tak, aby se upevňovala jejich moc a zvyšovaly jejich zisky, přičemž je těmto mocipánům úplně jedno kolik lidí přitom zemře ve válkách a kolik se přitom zničí materiálních hodnot. Lidé velkých peněz ovlivňují svět tak, aby se zachovaly poměry v nichž bude přetrvávat jejich privilegované postavení. Tito lidé především dbají na to, aby se globálně zachovával stávající nespravedlivý finanční systém. Viz článek „GLOBÁLNÍ FINANČNÍ SYSTÉM“ – htmiloslav7.blogspot.cz/2016/08/globalni-financni-system.htmltp://

prycsnima ( 20. ledna 2017 20:48 )

 Gratulace. Dofám že to vše splní a ty svi ně v EU se z toho zese rou.Hlavně pí ča Merkelka zrádkyně všech Evropanů.

Zobrazit celou diskusi