Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrt ornitologa Petra (†34): Veterinář odmítl psy utratit!

Autor: shp - 
20. ledna 2017
20:59

Psi se stali hlavními podezřelými. Na Slovensku s napětím očekávají rozuzlení vyšetřování, které má přinést odpovědi na to, co se stalo ornitologovi Petrovi (†34). Nastávající otec byl nalezen v sobotu mrtvý v oblasti Devínského jezera. Jeho mrtvola byla ohryzaná.

Zatím to vypadá, že otce ještě nenarozeného miminka má na svědomí smečka vlčáků, která patří chovateli Romanovi (45). Nyní se čeká na to, jak dopadne porovnávání vzorků jejich srsti. Nový Čas nyní zjistil zajímavé okolnosti ze života psů, kteří roky znepříjemňovali život ostatním.

Ze smrtelného útoku jsou podezřelá čtyři dvouletá štěňata. Všichni vinu připisují jejich matce, fence Bibianě. Ta byla podle Romanových známých pro mláďata špatným vzorem a naučila je utíkat z domu. Romanovi dělala velké problémy.

„Nechal ji tehdy i vykastrovat a doufal, že se uklidní, ale to nepomohlo. I štěňata nechal vykastrovat,“ tvrdili Romanovi známí. I napříč tomu, že se jejich útoky na lidi opakovaly, neměl jejich majitel srdce na to je nechat utratit.

To se však změnilo po Petrově smrti. Přivolaní veterináři zabít psy odmítli, protože nevykazovali známky agresivity. Fenka Bibiana s vlčákem Borisem jsou proto stále na dvoře Romanova domu, jejich potomky, kteří čelí podezřením, drží zamknuté.

Jejich chovatel se v domu již nezdržuje, je z celé tragédie smutný a údajně zvažuje, že dům prodá. Zvířata mu chodí krmit žena, která znala i nebohého Petra. „Před dvěma týdny jsme se setkali v blízkosti místa, kde našli jeho mrtvé tělo. Byl tu nový, ptal se, kde hnízdí čápi. Všechno si fotil. Byl to dobrý člověk a milovník přírody,“ poznamenala.

sigmae ( 19. května 2018 12:23 )

kdyby se majitel psům řádně věnoval, nebyli by problémoví, německý ovčák potřebuje výcvik a nějaké zaměstnání

Monikay ( 19. května 2018 11:44 )

Doporučuju nechat jim ohlodat toho veterináře

bibijana ( 21. ledna 2017 11:03 )

Za chováním psů je jednoznačně zrůdné zacházení ze strany majitele.Psy odebrat,majiteli doživotní zákaz držení zvířat, trestní zodpovědnost za nedbalost při usmrcení člověka a náhrada škody.Kdyby existovaly přísné zákony v rámci EÚ na držení zvířat a jejich ochranu, pak by si každý sadista takové držení a zacházení se zvířetem rozmyslel.I úředníci berou ohromné platy a nic nedělají.Zkontrolovali, jestli platí poplatky, jestli jsou zvířata řádně očkovaná.Nenávidím ty "poučné" pořady - Zavolejte Cesara Milana, nebo ještě horší toho Desenského.Ne psy, ale lidi je potřeba vychovávat a učit, jak mají se zvířaty zacházet!!!!

sarka.q ( 21. ledna 2017 11:02 )

Dvouleté štěně neexistuje.... Většina psů, zvlášť němečtí ovčáci, jsou dospělí jedinci již v 1 roce. Na fotce není žádný "vlčák"

dopdel ( 21. ledna 2017 10:26 )

Přece nemůžete házet vinu na psy. To je na hlavu. Hlavně že fena špatně vychovala mláďata. A kdo vychoval fenu?.Hlavní viník je vždy chovatel. Pokud si pořídí smečku psů,musí je vychovat a zajistit proti útěku!! Tím,že odjede a nechá psy na starosti nějaké známé není řešení. Bohužel opět za to zaplatí hlavně psi. Ale jinak je to samozřejmě tragédie a je postižena celá rodina. Bohužel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání