V prvním kole měly účastnice za úkol během 15 vteřin zaujmout početnou porotou. Nebylo důležité říct, odkud soutěžící pochází ani jaké jsou její záliby. Hlavním cílem bylo oslovit diváky a porotce, ukázat svoji výjimečnost. A to jak projevem, tak také outfitem. Ten si volily dívky samy, měl především prezentovat jejich styl a osobnost. Druhé kolo bylo ve znamení oblíbené promenády v plavkách. Tady porota hodnotila nejen souměrnost postavy, ale i pohybové schopnosti dívek. Během promenády děvčata odpovídala na otázku porotců. 

Poslední byla prezentace v koktejlových šatech. Soutěžící měly ukázat jak jsou odvážné, jak by reagovaly na různé životní situace. Poté následovalo závěrečné vyhodnocení. Porotci v Brně vybrali 7 dívek, které postupují do Semifinále České Miss. Celkově tak pokračuje 50 krásek z celé republiky. V semifinále bude porota jejich počty redukovat, nakonec bude vybráno 12 finalistek, které můžou diváci sledovat v přímém přenosu. 

Jednou z postupujících je i Pavla Ohnišťová, studentka klasického a španělského gymnázia v Brně. Ta porotu zaujala již v prvním kole. „Patnáct vteřin je strašně málo. Říkala jsem si, že porotcům dám nějakou vtipnou hádanku a ukážu, že jsem sama sebou.“ Hádanku ale nestihla dokončit. „Jelikož čas kvapí, už nestihnu odpovědět. Proto byste mě měli vzít do druhého kola, abyste zjistili, jak to vlastně bylo.“ 

Na casting šla Pavla s tím, že to jen zkusí. Jsou prý věci, které dopadnout mají a dopadnou nebo naopak. Soutěž bere s nadhledem. „Přihlásil mě kamarád, den předem. Jiné holky se na to chystaly týdny. Já jsem neměla moc času se připravit. Chtěla jsem si to hlavně užít a získat další zkušenosti,“ říká postupující blondýnka.

Pavlu a další dívky nyní čeká semifinále.  

Fotogalerie
16 fotografií