"Celá má kariéra byla založená na tom, že muži byli hnusní. Obtěžovali mě, snažili se mě dotýkat. Bylo to denně a už mi to ani nestálo za pozornost," zavzpomínala krásná Pavlína Pořízková, které se povedlo udělat ve světovém modelingu velkou kariéru. Obnášelo to ale mnohá úskalí.

"Pamatuju si na jednoho fotografa, se kterým jsem poprvé pracovala, když mi bylo patnáct. Přišel, rozepnul si kalhoty a položil mi penis na rameno. To bylo asi místo pozdravu. Jako s kusem masa s námi jednali," uvedla.

Tyto nechutné zážitky křehkou Pavlínu samozřejmě ovlivnily. "Nikde na světě není víc harašení než v módním byznyse. Jen se tomu v osmdesátých letech neříkalo harašení, brala jsem to jednoduše tak, že muži jsou hajzlové," dodala v magazínu Dnes Pořízková. 

Pavlína Pořízková se narodila v roce 1965 v Prostějově. Když jí byly tři roky, její rodiče emigrovali do Švédska, což pochroumalo její vztahy s rodiči. Když jí bylo 15 let, odstěhovala se do Paříže a v 18 se přemístila do New Yorku a naplno se věnovala modelingu.

Fotogalerie
22 fotografií