Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Najdete mě ubodanou, říkala stařenka ošetřovatelce, pak ji objevili s probodnutým obličejem

Najdete mě ubodanou, říkala stařenka ošetřovatelce, pak ji našli s probodnutým obličejem.
Najdete mě ubodanou, říkala stařenka ošetřovatelce, pak ji našli s probodnutým obličejem.  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: dce, ČTK - 
19. ledna 2017
09:25

Před soudem v Olomouci stanul třiapadesátiletý Vítězslav N., kterého státní zástupkyně viní z vraždy vlastní matky. Tu měl podle obžaloby ubodat. Sedmaosmdesátiletá žena si svou smrt navíc předpověděla! Své ošetřovatelce řekla, že ji jednou najde ubodanou!

Seniorka zemřela na konci loňského ledna, vrah jí zasadil několik bodných ran a nakonec ji rdousil. Podezřelého policisté obvinili v březnu. Vítězslav N., který je na svobodě, vinu popřel. Za vraždu mu hrozí až 18 let vězení.

Podle žalobkyně Alice Ondráškové se vražda stala loni 28. ledna v ranních hodinách v přízemí rodinného domu. Vítězslav N. podle obžaloby svou matku napadl v ložnici. „Opakovaně ji bodl do hrudníku a krku,“ uvedla žalobkyně. Vrah ženě způsobil mnoho bodnořezných ran a proťal jí i tepnu. „Poté poškozenou rdousil a způsobil jí zlomeninu chrupavky. V důsledku poranění žíly a plíce žena vykrvácela a na místě zemřela,“ řekla.

O seniorku pečovala kromě obžalovaného také ošetřovatelka. Z její výpovědi, která zazněla u soudu, doslova mrazí! „Asi čtvrt roku před smrtí mi řekla ‚Aničko, vy mě tady najdete probodnutou.‘ Říkala, že syn byl napitý a že měl v ruce nůž. A když jsem se ptala, jestli jí chtěl něco udělat, říkala, že to ne.“

Osudný den prý nic zvláštního nezaznamenal, k žádnému konfliktu prý v domě nedošlo. U soudu však přiznal, že se matce příliš nelíbilo, že s nimi dům obývá jeho přítelkyně. „To ráno jsem přišel do pokoje, odtáhl závěsy a pozdravil ji, neodpověděla. Když jsem ji vzal za ruku, došlo mi, že není živá,“ řekl.

Obžalovaný prý poté běžel za svou přítelkyní a volal doktora. Tvrdil, že matce z ruky vypadl telefon, myslí, že se mu snažila dovolat. Do domu se podle něj dalo dostat dvorem. Jak se však dostala krevní stopa jeho matky na kuchyňský nůž, nedokázal u soudu vysvětlit. Popřel však, že by zajištěný nůž byl jeho. „Jestli je nějaká spravedlnost, já jsem to nebyl. Podívám se vám do očí, já to neudělal,“ dodal Vítězslav N.

Podle žalobkyně měl muž v krvi v den vraždy 1,69 promile alkoholu, naměřeny mu byly až odpoledne, ráno měl tedy podle propočtů více. Muž však před soudem tvrdil, že měl večer pouze dvě piva. „Asi mám špatný žaludek, nevím,“ řekl. Jeho přítelkyně vypověděla, že od doby, kdy začala v domě s Vítězslavem N. bydlet, měla s mužovou matkou neshody. Matce se nelíbilo, že v domě žila. Na příteli si prý ničeho neobvyklého v osudný den nevšimla.

escobar2011 ( 20. května 2017 23:27 )

Ta nebohá stařenka nepochybně potvrdila, že jsou "věci mezi nebem a Zemí". Jistě měla možnost poodhalit oponu času a viděla do budoucnosti. Je mnoho lidí mezi námi, kteří jsou obdaření těmito vlastnostmi. Nemálo lidí má zkušenosti s tzv. klinickou smrtí, kdy se oddělili od svého fyzického těla a hleděli na něj z jiné perspektivy vnímání. S mnoha takovými jedinci jsem se i setkal. Sami však o těchto zkušenostech samo spontánně nevypráví ... (bojí se, že budou označení za blázny).

londynskypes ( 19. ledna 2017 10:08 )

to je presne!

ctenar ( 19. ledna 2017 10:01 )

 Mohla vraždit ta mužova "přítelkyně". Opila ho a zbavila se obou. Majetek jí spadl do klína.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání