Zajímavý případ zaznamenali strážníci v centru metropole. Při řešení běžného dopravního přestupku zadrželi tři osoby podezřelé z vloupání do vozidla v Brně a krádeže jiného automobilu, se kterým se vydali do Prahy.

Osudným se jim stal vjezd do pěší zóny na Václavském náměstí v centru Prahy. Hlídka strážníků zastavila vozidlo, jehož řidič se dopustil přestupku. Ten byl ochoten zaplatit pokutu, ale neměl u sebe peněžní hotovost.

Nakonec se rozhodl, že si dojde společně s přáteli vybrat peníze do nedalekého bankomatu, ale cestou zmizeli. Strážníci škodovku zajistili botičkou a rozhodli se podat hlášení. Řidič totiž ve spěchu nechal strážníkům veškeré své doklady.

Kradené auto

Kolem sedmé hodiny se ale muži na místo vrátili a chtěli s autem odjet. Vydala se k nim tedy stejná autohlídka, aby pokutu dořešila. Řidič i jeho spolujezdci však začali být značně nervózní. Navíc automobil, který byl z půjčovny v Bratislavě, nešel nastartovat.

„Nad rámec svých povinností tak hlídka proto kontaktovala bratislavskou půjčovnu vozidel s dotazem, zda uvedené vozidlo skutečně zapůjčili kontrolovanému řidiči. Operátor půjčovny strážníkům sdělil, že vozidlo bylo zapůjčeno jinému muži, který nahlásil jeho krádež,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí strážníků Jan Čihák.

Všechny tři muže poté strážníci zadrželi a při bezpečnostní prohlídce u dvou mužů nalezli baterky s paralyzéry, několik šroubováků, jednorázové rukavice, masku postavy z Hvězdných válek a kleště. Jeden z mužů navíc začal být agresivní a hrozil, že si ublíží. Poté se pokusil udeřit hlavou do dveří služebního vozidla.

Strážníci následně celou věc předali policistům. V sobotu ráno si podezřelé muže převzala brněnská kriminálka.

Fotogalerie
5 fotografií