Brno - hlavní nádraží: Mladá maminka s kočárem se i přes signalizující zavírání dveří pokusila nastoupit do tramvaje. Při vbíhání do vozu ji dveře přivřely a poškodily madlo kočárku. Podle svědků si matka byla vědoma rizika a vinu za vzniklou škodu by měla nést ona sama. Nebojácná žena se ale začala bránit, obrátila se na řidičku a velmi hlasitě se dožadovala  nápravy. Vše řešil přivolaný dispečink.

„Paní začala nastupovat až v momentě, kdy vůz signalizoval zavírání dveří. Děje se tak pomocí zvukového i světelného signálu. V té chvíli už nemají cestující v prostoru dveří co dělat,“ prozradila mluvčí dopravního podniku, Barbora Lukšová. Problém s poškozenou řešili přímo dispečeři na konečné stanici. Situace bude mít dohru, matka požaduje náhradu škody ve výši několika tisíc korun, věc projednává právní oddělení DPMB.

Rozezlenou maminku natočil jeden ze svědků a video umístil na sociální síť. To rozpoutalo debatu. Později se k ní připojila i sama poškozená. Měla v plánu se hájit, postupně začala napadat debatující a vyhrožovat trestním oznámením. Autor videa se k věci nehodlá dále vyjadřovat. Nejčastěji se lidé v komentářích pod příspěvkem ptali, kde bylo v době střetu dítě. Matka se hájí tím, že dítě držela v náručí. Pokud ale nastupovala při zavírání dveří, dítě tím v každém případě ohrozila...

Video
Video se připravuje ...

Video, které nahrál jeden ze svědků. Jaroslav F.

Fotogalerie
8 fotografií