Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejdražší rozvody Hollywoodu: Gibson, Madonna i Cameron platili miliardy

/
  • Když se rozvádějí hollywoodské hvězdy, létají miliardy.
    17. ledna 2017 ● 11:04

    Rozvody celebrit mohou být přátelské i vzteklé, přísně soukromé i propírané do nejmenších detailů na veřejnosti. Ovšem ty, které vybral zpravodajský server News.com.au, mají jedno společné – byly neskutečně drahé. Kolik tedy může stát rozvod známých a slavných osob?

  • 1.

    Mel Gibson a Robyn Moore

    Vyrovnání, které od herce Mela Gibsona při rozvodu dostala manželka Robyn Moore po třiceti letech manželství a sedmi dětech, se s přehledem zapsalo na špičku nejvyšších v dějinách Hollywoodu. Herec, známý například ze Smrtonosné zbraně, se s manželkou – zdravotní sestrou na stomatologii – rozešel po nechvalně proslulém řízení vozu v opilosti v roce 2006. A Mooreová nakonec dostala ohromujících 425 milionů dolarů (podle nynějšího kurzu 10,9 miliardy Kč).

    Mel Gibson a Robyn Moore
    Autor: Profimedia.cz
     

     

  • 2.

    Madonna a Guy Ritchie

    V roce 2007, kdy byla zpěvačka Madonna stále vdaná za režiséra Guye Ritchieho, se svěřila novinářům: „Skutečnou výzvou pro nás je vyvážit kariéru, svou práci a rodinný život, a zařídit, aby to všechno fungovalo.“ Pár ovšem tyto překážky zjevně nedokázal překonat, v roce 2008 tak manželství skončilo po osmi letech rozvodem. Vyrovnání v tomto případě platila manželka manželovi – a Guy Ritchie odešel s částkou v přepočtu asi dvě miliardy Kč.

    Madonna a Guy Ritchie
    Autor: Blesk

  • 3.

    James Cameron a Linda Hamilton

    Manželství legendárního režiséra Jamese Camerona s hvězdou Terminátora Lindou Hamilton trvalo jen 18 měsíců, ale rozvod manžela v přepočtu přišel na téměř 1,3 miliardy Kč. To si valná většina lidí asi ani nedokáže představit, ale vzhledem k tomu, že jen Titanik vydělal Cameronovi v přepočtu přes 2,5 miliardy korun, si to jeho tvůrce mohl dovolit.

    James Cameron a Linda Hamiltovnová
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 4.

    Paul McCartney a Heather Mills

    Člen legendární skupiny Beatles Paul McCartney a Heather Mills oznámili rozchod v roce 2008, šest let po svatbě. Bývalá modelka se původně pokusila při rozvodovém vyrovnání získat v přepočtu téměř 6,5 miliardy Kč, ale nakonec se musela spokojit „jen“ s částkou 1,24 miliardy korun.

    McCartney a Heather Mills
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Kelsey Grammer a Camille Grammer

    Rozvod herce ze seriálu Frasier Kelseyho Grammera s manželkou Camille v roce 2010 patřil k těm nejhorším, jaké kdy Hollywood zažil. Přispěla k tomu i skutečnost, že Kelsey už měl tehdy údajně aférku se svou nynější manželkou Kayte Walsh, zatímco byl stále ženatý s Camille. Té později musel odevzdat polovinu svého majetku, což vyšlo v přepočtu na zhruba 770 milionů Kč.

    Kelsey Grammer a Camille Grammer
    Autor: Profimedia.cz

    Harrison Ford a Melissa Mathison

    Melissa Mathison odešla od rozvodu s Harrisonem Fordem zajištěná na zbytek života, když jejich manželství v roce 2004 po 21 letech skončilo. Získala v přepočtu nejen zhruba 2,2 miliardy Kč, ale také budoucí honoráře ze dvou filmů Star Wars a tří dílů Indiana Jonese.

    Harrison Ford a Melissa Mathison
    Autor: profimedia.cz
     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy