Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pivo je lék! 5 faktů, které jste možná nevěděli!

/
  • Pivo je zdravé, ale musí se pít s mírou.
    20. ledna 2017 ● 09:31

    Být denně »pod obraz« rozhodně neprospívá nejen vašemu zdraví ale vašemu životu vůbec. Ale pokud dokážete být střídmí, má i alkohol mnoho pozitiv. Červené a bílé víno prospívá srdci a pivo je dobré na cholesterol.

  • 1.

    Pivo podporuje »hodný« cholesterol

    Pozitivní účinky na hladinu cholesterolu se přisuzují pivu, které obsahuje látky, které podporují tvorbu HDL, tzv. hodného cholesterolu, a potlačují tvorbu záporně působícího cholesterolu.

    Pivo
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Dvě sklenice a dost

    Zdraví prospěšné účinky piva dosáhnete jednou až dvěma sklenicemi denně. Větším množstvím docílíte spíše opačného efektu. Ideálně volte pivo hořké, které má ještě příznivý vliv na zažívání.

    Pivo
    Autor: shutterstock.com

  • 3.

    Pivo proti dietě

    Pivo je bohatým zdrojem energie. Při dietě bychom se mu měli proto proto vyhnout nebo ho alespoň pít v omezené míře, a to vždy k jídlu. Pokud si chcete dopřát pivo bez výčitek, doporučuji ho zvolit po sportovní aktivitě, kdy vám poslouží jako výborný iontový nápoj.

    Pivo
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Na zdraví!

    Zdravotní účinky piva a vína jsou srovnatelné. Při popíjení v přiměřeném množství sníží výskyt mozkových příhod. Některé studie se dokonce více přiklánějí k pivu. Z dietního hlediska ale vychází určitě lépe víno než pivo. Když už si chcete dát alkohol, zvolte suché bílé.

    Víno, nebo pivo?
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    Plno vitamínů

    Pozitivních vlastností na naše zdraví má pivo hned několik. Z těch nejvýznamnějších je obsah velkého množství vitamínů B a vysoké množství vlákniny, které je dobré pro zažívací trakt. Pivo prý také pomáhá udržet zdravé žíly a kosti.

    Rekord v pití piva jsme si nenechali vzít
    Autor: profimedia.cz

Dnešní horoskopy