Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Po policistovi u nehody na dálnici stříleli. Zachránil ho jiný řidič se zbraní

Autor: jer - 
14. ledna 2017
16:25

Na dálnici v americkém státě Arizona se ve čtvrtek odehrálo drama. Policistu přivolaného k nehodě postřelil neznámý útočník. Nebýt dalšího motoristy ozbrojeného legálně drženou zbraní, strážce zákona už nemusel být naživu. O incidentu informoval server Arizona DPS.

V ranních hodinách na dálnici v Arizoně neznámý občan ohlásil, že na jeho vůz někdo vystřelil. Na místo byla vyslána hlídka policie. Jako první dorazil 27letý policista Ed Andersson. Na místě viděl jen převrácené auto a zraněnou ženu. V té chvíli na policistu někdo vystřelil.

Ozbrojenec zasáhl policistu do pravého ramena, znemožnil mu tak použití zbraně. Než strážce zákona stihl zareagovat, útočník s ním začal bojovat. Srazil jej k zemi a začal mu mlátit hlavou o vozovku.

V té chvíli místem projížděl muž se ženou. Ten při pohledu na rvačku zastavil, vystoupil z auta a zeptal se policisty, jestli potřebuje pomoc. Policista potvrdil. V té chvíli se nově příchozí vrátil do svého auta, vzal svoji legálně drženou zbraň a vyzval útočníka, aby zanechal svého jednání. Útočník se odmítl vzdát, kolemjedoucí jej proto zastřelil. Poté kolemjedoucí použil policistovu vysílačku pro zavolání pomoci.

Útočník střelným zraněním podlehl. Kriticky zraněný policista Ed Andersson i zraněná žena byli převezeni do nemocnice. Andersson je údajně po operaci a vede se mu dobře.

Zákony ohledně držení zbraní jsou ve státě Arizona jedny z celosvětově nejméně restriktivních. Každý občan starší 21 let může otevřeně či skrytě nosit zbraň. Výjimky tvoří lidé se záznamem v rejstříku trestů a psychicky nemocní. Podmínkou držení zbraně je také složení kurzu bezpečné manipulace se zbraní. Podle arizonského zákonu „právo občanů držet zbraň pro osobní ochranu nebo obranu státu nesmí být omezeno“.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi