Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Superman na dlažbě prosí o pomoc: Zuby mu vymlátili holí a ukradli mu kostým, který ho živil

Autor: aba - 
13. ledna 2017
14:53

Christopher Dennis měl léta doslova super práci. V Hollywoodu se živil tím, že chodil po ulicích oblečený jako Superman a v kostýmu pózoval s místními i turisty. Dvojník slavného filmového herce Christophera Reeva už ale úsměvy nerozdává, skupinka násilníků mu vymlátila zuby, okradla ho a on je teď na ulici.

Dennis na sebe bral kostým skoro každý den po téměř pětadvacet let, aby se živil jako profesionální Superman. Fotil se s turisty, bavil děti a podle vlastních slov i chytil několik zlodějíčků při činu. Teď je z něj ale bezdomovec. Stal se terčem útoků několika výtržníků, kteří ho napadli a ukradli mu kostým a tím i jeho identitu.

„Měli golfové hole a mlátili mě. Přišel jsem o zuby, kostým, telefon, počítač a hotovost skoro tisíc dolarů,“ stýská si Dennis, který kvůli tomu, že musel přestat dělat Supermana, přišel i o byt a teď žije na ulici.

Přesto ale doufá, že se mu podaří se k profesi znovu vrátit. Na internetu běží kampaň, kde mohou lidé přispívat peníze, které využije ke koupi nového obleku. „Ten kostým je něco jako můj štít. Když si ho obléknu, zapomínám na realitu a všechny svoje chyby. Být znovu Supermanem je moje největší přání,“ dodává s tím, že sílu mu v těchto těžkých chvílích dodává hlavně myšlenka na herce Reeva a na sílu, se kterou zvládal svoji nehodu. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání