Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž obviněný z »vraždy bez těl«: Chtěl zabít i svou tetu kvůli dědictví, tvrdí žalobce

Autor: ČTK ljš - 
12. ledna 2017
16:40

Státní zástupce podal obžalobu na Pavla Nárožného z Přerova kvůli údajné přípravě vraždy své příbuzné. O život ji chtěl podle obžaloby připravit kvůli majetku. Muž se přitom již několik let zodpovídá před soudy kvůli vraždě manželského páru z Přerova z roku 2009. Jednou z obětí je jeho otec, právě dědické řízení po jeho smrti bylo podle státního zástupce motivem jeho dalšího trestného činu. Nárožný je od února ve vazbě kvůli obavě z pokračování trestné činnosti a obavě z útěku.

„Obžalobu jsem na muže podal ve středu a to z přípravy zločinu vraždy. Obžaloba byla podána u olomouckého krajského soudu, sazba je v tomto případě 15 až 20 let, případně výjimečný trest,“ řekl státní zástupce olomouckého krajského státního zastupitelství Jakub Grmela.

Muž podle obžaloby připravoval vraždu v souvislosti s dědickým řízením po svém zavražděném otci, který byl prohlášen za mrtvého loni v lednu. Nárožný byl zadržen na začátku loňského února. „Připravoval usmrcení osoby, kterou vnímal jako překážku v užívání domu, který obýval. Faktické kroky činil v tomto ohledu ke konci roku 2015. Muž vinu popírá,“ doplnil státní zástupce. Podle informací ČTK šlo o jeho tetu, která byla opatrovnicí věcí po svém zavražděném bratrovi, otci Pavla Nárožného. 

Nárožný je od svého zadržení ve vazbě. Přerovský soud se sice rozhodl v září vazbu obviněného muže nahradit mírnějšími opatřeními, krajský soud jej tam však na základě stížnosti žalobce ponechal. Olomoucký krajský soud se bude zřejmě jeho vazbou znovu zabývat v nejbližší době, Nárožný si totiž podle státního zástupce podal žádost o propuštění z vazby.

Nárožný se z vraždy svého otce a otcovy manželky, jejichž těla se ani po sedmi letech nenašla, zodpovídá před soudy již pět let. Olomoucký krajský soud již třikrát zprostil obžaloby, případ mu však pokaždé vrátil vrchní soud. Naposledy v dubnu rozhodl i o změně senátu, důvodem byl například jeho dosavadní postup či hodnocení důkazní situace. Případ nakonec dostal na stůl ostravský krajský soud, jednání dosud nařízeno není.

Z vraždy manželů byl původně obžalován Nárožný i se svou matkou, která ale v době procesu zemřela. Svědčily proti nim například jejich pachové stopy v autě zavražděných či svědectví souseda, který prý Nárožného viděl v osudnou noc za volantem otcova vozu. Doklady a platební karty zavražděných po čase nalezli exekutoři v klavíru Nárožné. Oba obžalovaní vinu po celou dobu procesu popírali.

filomena ( 2. dubna 2017 00:05 )

Obžaloba má jasno,jaké nic ?! ...zavraždil je oba dva ,skvrny krve v garáži má i on ,jen těla nenašli,auto zavražděných u rybníka také ....

pfoto1 ( 12. ledna 2017 20:08 )

Obžaloba stále něco tvrdí, ale pořád nic nedokazuje! Být přesvědčený, nebo se domnívat mohu já, ale obžaloba musí dokazovat!!! Pokud dokáže, tak ať Trodas v base zčerná. Pokud ne, tak ho musí propustit a žalobce ať se živí něčím jiným...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání