Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezidentem chce být i herec z Kosma. Gulyáš si rýpl do Babiše a Zemana

Autor: val - 
12. ledna 2017
10:40

Michal Gulyáš známý z televizních seriálů Cirkus Bukowsky, Kriminálka Anděl nebo Kosmo chce být českým prezidentem. Oznámil to na svém facebookovém profilu ve videu, kde se také opřel do prezidenta Zemana a vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Záměr kandidovat potvrdil pro Echo24.

„S odvahou, rozumem a citem se ucházím o vaše podpisy ke kandidatuře, a v případě řádného splnění všech náležitostí k tomu potřebných budu tuto podporu považovat za mandát obyčejných lidí, tedy všech občanů České republiky bez rozdílu,“ prohlásil 50letý herec a spisovatel v 10minutovém videu, v kterém hovoří spatra – jako to dělá Miloš Zeman.

V předpisově předneseném projevu plném metafor se jednak vymezuje proti některým mocným a bohatým, jednak se snaží rozkročit nad intelektuály, venkovany, podnikatele i nacionalisty. Opřel se také do ostatních uchazečů o post prezidenta.

Zkritizoval „kobliháře” i „šaška z Hradu”

„Předstupuji před vás nikoli v herecké roli, ale po velmi hluboké úvaze a potom, co naši čeští miliardáři volbu prezidenta pro Českou republiku odstartovali jako jejich národní reality show, a to ve stylu nevkusnosti hodné formátu lidí, kteří jsou hluboce přesvědčeni, že jejich peníze jsou váš závazek k volbě jejich kandidátů,“ říká dále ve videu.

Webu Echo 24, který na něj upozornil, Gulyáš potvrdil, že svou kandidaturu myslí „smrtelně vážně“. Sestavil už prý tým ze svých známých a hodlá objíždět republiku v dodávce.

Video  Zeman a jeho poselství: Zase nevynechal migranty. A co mu vadí na sociálních dávkách? 
Video se připravuje ...

Do volby podle svých slov vstupuje jako outsider a s odlišným potenciálem než ostatní uchazeči o post hlavy státu. Jeden z nich například, říká Gulyáš ve videu, „bude za sebou mít všemocného kobliháře, který se chystá z Pražského hradu vytvořit detašované Čapí hnízdo přesně ve stylu orwellovské Farmy zvířat, aby nám nakonec, pokud se koblihář stane v jiné volbě nejvyšším zvířetem vlády, předložil svá přikázání, podle nichž budeme muset žít, protože stát se přece dá řídit jako firma.“

Lidé se pak podle něj stanou „moderními otroky jeho panovačných představ, které bude suplovat jím vedená loutka šaška na Pražském hradě“.

Video  Horáček chce být prezidentem: Podívejte se na jeho celý projev.  - Petr Soukup
Video se připravuje ...

Gulyáš je herec, spisovatel a producent. Působil například v Divadle na Vinohradech nebo v Národním divadle. Hrál také v několika méně známých filmech a působí jako seriálový herec – například v První republice, Kriminálce Anděl, Cirkus Bukowsky, Vyprávěj a podobných.

Svou ohlášenou kandidaturou se zařadil vedle podnikatele a hudebníka Michala Horáčka, lékaře a aktivistu Marka Hilšera, performera Milana Kohouta nebo podnikatele Igora Sládka. Prezident Miloš Zeman své rozhodnutí ohledně kandidatury oznámí 10. března.

Zatím však nicméně není ani jasné, podle jakých podmínek budou uchazeči shánět podporu pro svou kandidaturu. Ve Sněmovně totiž pořád leží zákon, který řekne, co vše budou muset lidé o sobě sdělit při podpisu na petiční archy.

Podívejte se, kdo vše chce kandidovat na prezidenta:

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
reare ( 13. ledna 2017 13:41 )

konečně někdo kdo to má v hlavě srovnaný a není propojený s tou politickou cháskou a bandou co si nakradla. Dejte jim co si zaslouží Michale !

Robifer ( 13. ledna 2017 10:02 )

Ubohost

moiaza ( 12. ledna 2017 13:21 )

 Gulyáš už v politice máme. Nač mít dva guláše.Někdy mám pocit, že kdejaký trouba a vekslák si myslí, že je jak stvořený pro funkci prezidenta. Ale proč ne? Vždyť naše republika má moře hlupáků, kteří takovým klidně dají svůj hlas. To jsem viděl, když o funkci prezidenta se ucházela knížecí spící loutka.

trhnisinadledvinkou ( 12. ledna 2017 12:56 )

nejlepčí z nich je ten prdlej aktivista

hejhej ( 12. ledna 2017 11:34 )

"Umělci" se cpou na post prezidenta, chudáci. Kdo by je volil????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa