Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemocná žena se vážně zranila po pádu v koupelně: Syn ji nechal umřít

Nemocná žena se zranila po pádu v koupelně: Syn ji nechal umřít (ilustrační foto)
Nemocná žena se zranila po pádu v koupelně: Syn ji nechal umřít (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
11. ledna 2017
16:01

Dva dny nechal svou vlastní matku pomalu umírat muž z Domažlicka. Čtyřiasedmdesátiletá žena upadla v koupelně, strhla na sebe umyvadlo a utrpěla několik poranění. Muž jí ani nezavolal lékaře. Teď mu hrozí dva roky ve vězení.

K nehodě došlo počátkem loňského roku. Třiapadesátiletý muž tehdy nalezl svoji matku ležící na podlaze v koupelně. „Žena upadla a strhla na sebe porcelánové umyvadlo. Syn matce otřel z hlavy krev a odvedl ji do postele. Nepřivolal jí lékaře, ani nijak nezajistil její ošetření. Po dvou dnech našel svoji matku mrtvou,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Žena navíc trpěla cukrovkou, její syn moc dobře věděl, že má užívat léky. Inzulin ovšem nebrala a u lékaře nebyla déle než rok.

Policisté už muže obvinili ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci. Podle ustanovení trestního zákoníku bude potrestán odnětím svobody až na dva roky ten, kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo jiného vážného onemocnění, neposkytne potřebnou pomoc,“ dodala mluvčí.

mak ( 11. ledna 2017 16:33 )

 neposkytnuti pomoci? Věděl, ze asi umře, když ji tu pomoc nezavola, chtěla aby umřela a dedil... Spis vrazda nez neposkytnuti pomoci. Jestli na ni tl umyvadlo vůbec spadlo samo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání