Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Dej si pozor na Putina.“ Vondra, Schwarzenberg a další politici píšou Trumpovi

Autor: ČTK - 
10. ledna 2017
21:48

Evropští politici varovali v dopise budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa před ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem. Na rozdíl od evropských spojenců podle nich Putin nechce, aby se USA dařilo, informoval dnes list The Washington Post. Mezi signatáři dokumentu jsou bývalý český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a český exministr zahraničí a obrany Alexandr Vondra.

Putin neusiluje o americkou velikost. My, jako vaši spojenci, ale ano,“ stojí v dopise, který podepsalo sedmnáct politiků především ze zemí střední a východní Evropy. Kromě Schwarzenberga a Vondry se pod psaním objevila například i jména exšéfa polské diplomacie Radoslawa Sikorského, bývalého slovenského premiéra Mikuláše Dzurindy nebo někdejšího švédského premiéra Carla Bildta.

Putin není ani americký spojenec, ani důvěryhodný partner v mezinárodní politice, stojí v dopise. Politici v něm Trumpa mimo jiné varují před zrušením protiruských sankcí.

Donald Trump, který se americkým prezidentem stane 20. ledna, se v minulosti často vyslovoval pro zlepšení vztahů s Ruskem.

gabreta ( 11. února 2017 13:35 )

Tak nad tím se bude muset Trump zamyslet, když mu tak radí takové persóny z obrovsky prosperujících, demokratických států, jako je Česko a navíc ještě Slovensko. Hlavně jejich jmenované moudré hlavy!! Je zajímavý, jak politické nuly dokážou radit!

avion ( 11. února 2017 08:08 )

 Idioti,na takové pan Trump kašle a má recht.

tonyka ( 11. ledna 2017 13:22 )

Ještě jim chybí šmejd Štětina,to je taky taková špína!

Milann ( 11. ledna 2017 11:48 )

TY par-chanti Vondírka a Šláfnberk už snad ukázali na Ukrajině jak jím to myslí.Jsou to kreténi patřící k do blázince nebo do basy.Za koho ty debilové vlastně mluví?

Garo ( 11. ledna 2017 10:17 )

Opravujem: SPP /Slovenský plynárenský priemysel/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa