Vánoce slavili odděleně, na Silvestra už však byli Harry a Meghan spolu a po Novém roce vyrazili na první společnou dovolenou do Norska. Vztah, který začal loni v červnu, je čím dál pevnější.

Ostrovní »sázkovky« už dokonce vypisují kurzy (nízké, v průměru 1:3) na to, že se letos vezmou! Jenže Meghan už jednou k oltáři coby nevěsta kráčela.

V roce 2011 se na Jamajce vdala za filmového producenta Trevora Engelsona (40), a byť svazek vydržel jen 2 roky, v britské královské rodině, dbající na tradice, může být sňatek s rozvedeným partnerem problém.

Dle protokolu si totiž monarcha nesmí vzít osobu, jejíž bývalý manžel (či manželka) je stále naživu. Nejedna potenciální svatba už na tom ztroskotala, např. sestra královny Margaret (†71) si přesně z toho důvodu v roce 1955 nemohla vzít jistého Petera Townsenda.

A to už o tom rozhodovala právě Alžběta II. (90), vládne přece od roku 1952... Harryho táta Charles (68) byl v roce 2005 úspěšnější. S rozvedenou Camillou (69) se však mohl oženit až po souhlasu královny.

Že jeho první choť Diana (†36) byla tou dobou 8 let po smrti, ví každý... Královnino požehnání sňatku, v němž figuruje rozvedená osoba, je od roku 2011 zaneseno i v tzv. Perthské dohodě. Harrymu tak nezbývá než doufat, že mu babička Meghan odsouhlasí...

Fotogalerie
24 fotografií