Když se to stalo, bydlela ještě v Chodské ulici na pražských Vinohradech. „Zažila jsem fyzický pocit strachu úplně jiného typu, než jsem kdy potkala. Pocit nebezpečí, který má i vůni, své vibrace. Byl to strašně nepříjemný pocit,“ zavzpomínala zpěvačka na horor z 80. let.

Video
Video se připravuje ...

Zagorové o nejhorším okamžiku života: Přepadli ji v jejím bytě! Česká televize

A vypráví... „Zazvonil u mě nějaký mládenec s tím, že jde odečítat plyn. Měl nějaký nervový sprej, který oslepuje oči. Když se mě ptal, kde mám plynový hodiny, a já šla před ním, věděla jsem, že se něco stane. Měla jsem hmatatelný pocit nebezpečí, a opravdu – v příštím momentu se to stalo!“ svěřila Zagorová.

Útočník byl zákeřný. „Ten člověk mě přepadl, začala jsem se dusit. A on se asi tak vystrašil, že mě odvlekl do koupelny, kde na mě pustil sprchu! A to bylo hrozný. Protože najednou vám ten pud sebezáchovy velí dělat věci, který by vás nenapadly,“ přiznala Hanka.

„Skoro jsem neviděla, tak mi otekl obličej!“ zavzpomínala. O tom, jak nelogicky se (naštěstí) zachovala, dodnes mluví jako o zázraku, který ji zachránil.

„Začala jsem na něj mluvit, co ho to napadlo?! A říkala jsem mu, že má vlastně kliku, že nejsem stará osoba. Že nějaká babička, kdyby se lekla, tak mu tam umře! A pak jsem mu řekla: Co kdybychom si dali panáka? On přikývl a já nalila dvě sklenky šampaňského. Pořád jsem s ním mluvila, ale počítala i s tím, že najednou vezme židli a může mě s ní praštit,“ svěřila zpěvačka s tím, že agresor začal plakat.

„Když odešel, volala jsem Karlu Vágnerovi, co se stalo. Zeptal se mě: A volala jsi policii? A já na to: Nevolala! Jsem ráda, že žiju...,“ přiznala Zagorová.

Sledujte GEN

Velkou zpovědí Hany Zagorové už v neděli startuje obnovený dokumentární cyklus GEN, který jen letos přinese 50 zbrusu nových dílů. Sledujte ČT1 od 20:00 hodin!

Fotogalerie
50 fotografií