Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Projev Streepové proti Trumpovi znechutil Gibsona i Vaughna. Probodávali ji pohledem

Autor: Alexandr Božilov - 
10. ledna 2017
18:30

Kauza okolo projevu herečky Meryl Streepové na slavnostním večeru udílení cen Zlatý glóbus má další pokračování. Televizní kamery totiž v prostřihu zachytily tváře herců Mela Gibsona a Vince Vaughna. Z jejich výrazů je jasně patrné, že kritický proslov jejich herecké kolegyně namířený proti Donaldu Trumpovi na ně příliš valný dojem neudělal.

Pokud by člověk neznal souvislosti, mohl by nabýt dojmu, že je dvojice herců buď zklamaná z neúspěchu, nebo je projev Streepové nudí. Jenže o Melu Gibsonovi je všeobecně známo, že vyznává ultrakonzervativní názory a je dlouholetým podporovatelem Republikánské strany, ačkoliv v posledních prezidentských volbách veřejně nepodpořil ani jednoho z kandidátů. Vince Vaughn je pro změnu zarytý libertarián.

Jejich ostré pohledy tak dávají tušit, že se jim děkovná řeč Meryl Streepové opravdu vůbec nelíbila. Zatímco Mel Gibson vypadá na záběrech rozčarovaně a zmateně, výraz Vince Vaughna hovoří zcela jasně: Přišel jsem na udílení filmových cen, a ne dostávat lekce z politiky od příznivců demokratů.

Meryl Streepová, která se během své děkovné řeči opřela do nastupujícího prezidenta Donalda Trumpa kvůli některým jeho výrokům a napodobování postiženého reportéra, sklidila v sále obrovský aplaus. Dá se však důvodně předpokládat, že Gibson ani Vaughn mezi aplaudující diváky nepatřili.

Zákaz potratů a zbraně do škol

Mel Gibson v minulosti proslul svými konzervativními názory. Kromě ostré kritiky demokratického prezidenta Billa Clintona se také nechal slyšet, že je zásadně proti potratům či sňatkům osob stejného pohlaví.

V roce 2006 pak nadzvedl ze židle mnoho lidí, když policejní kamera zaznamenala jeho antisemitské výroky. Když ho totiž zastavil policista pro podezření z řízení pod vlivem alkoholu, hollywoodská hvězda vybuchla. „Zas*aný Židi! Židi jsou zodpovědní za všechny války na světě. Jste snad Žid?“ křičel na policistu Gibson. Díky svým názorům si ho také několikrát vzali na paškál tvůrci populárního animovaného seriálu Městečko South Park.

Vince Vaughn se sice označuje za libertariána, o politice ale veřejně mluví jen zřídka. Najdou se však výjimky. Před čtyřmi roky například v republikánských primárkách veřejně podpořil kandidáta z libertariánského křídla Rona Paula. V roce 2015 zase navrhoval, aby studenti mohli do škol nosit zbraně a bránit se tak případným útokům šílených střelců. „Omezovat zbraně je jako zakázat vidličky, aby lidé přestali tloustnout,“ nechal se tehdy slyšet úspěšný herec.

Video  Meryl Streep naložila Trumpovi: Zlomilo mi srdce, když si dělal legraci z postiženého.  - Reuters
Video se připravuje ...

MILLLIS ( 26. února 2017 15:51 )

Uvidime, jestli za par let bude pro tebe ten oranzovy pan s rukou neustale pripravenou na cervenem tlacitku jeste *** Donald Trump ***

MILLLIS ( 26. února 2017 15:48 )

Tak me to neprislo, ze by ti dva nesouhlasili...

janka69 ( 11. ledna 2017 20:14 )

 zabudla , že je len obyčajná herečka , nič iné , obyčajný smrtelník

iFender ( 11. ledna 2017 08:32 )

Ba,ba inu jo,jo!Takovy Karel Höger hajluje za protektoratu a po valce se zase chytil a Antichartu podepdal take.To je tedy slusny vykon.Alespon drzel hubu! Chameleon effect

krupan10 ( 11. ledna 2017 07:05 )

svatá pravda

Zobrazit celou diskusi