Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sekta Dvanáct kmenů, která v Německu týrala děti: V Česku jsou pod dozorem

Autor: Jan Doležal, Kateřina Moravcová - 
11. ledna 2017
05:28

Utekli do České republiky z Německa, kde je soud uznal vinnými z týrání dětí! Bude se něco podobného dít i u nás?! Naše úřady to nehodlají dopustit. Náboženskou komunitu Dvanáct kmenů, která se usadila na Rakovnicku a Chebsku, hlídá sociálka i policie.

Jsou prý hodní, milí a nejsou s nimi vůbec žádné problémy. Soužití s příslušníky Dvanácti kmenů se podle obyvatel Mšeckých Žehrovic i Skalné jeví jako idylické. Co se ale děje za zdmi domů, kde komunita žije?

Odehrává se tam přísné trestání malých dětí jako v Německu, které tehdy natočila skrytou kamerou tamní televize RTL? „To nikdo neví,“ přiznávají po krátkém zaváhání místní lidé.

„Kolikrát už tu byla policie a jezdí sem i sociálka. Zřejmě nechtějí, aby se něco podobného dělo i tady,“ míní vesničané. Jakmile jde o choulostivé informace, ve kterých figurují nezletilé děti, jsou policisté skoupí na slovo.

„O hnutí Dvanácti kmenů v obci Skalná víme. Vzhledem k tomu, že neznáme jména členů komunity, nemohu přesně sdělit, zda mají jednotliví členové problém se zákonem,“ řekla Věra Hnátková z karlovarské policie.

„Náš útvar nesděluje, zda se nějakou konkrétní věcí zabývá, nebo nezabývá,“ prohlásil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Psychiatr Jan Cimický o dětech: Budou také trestat...

„Dítě, které jeho rodiče nepřiměřeně trestají, přejímá zavedené výchovné modely a bití vnímá jako něco normálního s tím, že to k jeho životu zkrátka patří. Nebezpečí vidím v tom, že takto vychovávané dítě bude v dospělosti s největší pravděpodobností také fyzicky trestat své vlastní potomky, protože to bude považovat za naprosto běžnou součást výchovy.“

Nezmar ( 11. ledna 2017 16:07 )

Bohuzel, asi nikdy. Jsme prilis malinka zeme presne ve stredu mezi vychodni a zapadni kulturou. I kdyby nas nesezerali slimaci, budeme v ohrozeni vzdy. A vzhledem k velikosti naseho statu a zubozeneho stavu nasi armady pod velenim notorickeho alkoholika a tlacenkozrouta, nemame sanci se branit. Vzdycky nas to semele.

Nezmar ( 11. ledna 2017 16:02 )

Agresivni Rusove se zacinaji roztahovat a ohrozuji polske hranice. Z toho duvodu bylo vyslano 4500 vojaku a 2800 tanku z Nemecka do Polska. Neni to cviceni, je to obrana. Polaci nemaji sanci se Rusku ubranit, at si to chcete nebo nechcete priznat. Rusove se snazi "sezrat" (jak pise janieem) Ukrajinu i Polsko a budou chtit stale vic. Vzdycky se snazili expandovat, je to jejich vlastnost. Obama rozhodne neni muj oblibenec a taky zastavam nazor, ze Amerika by nemela byt tzv. svetovou policii, ale pokud by Amici nezasahli, brzy by se nase deti opet ucily ve skolach rusky. V teto situaci diplomaticke vyjednavani s ruskymi politiky a obzvlaste s Putinem opravdu nefunguje. Bohuzel, na Rusa platila vzdy jen hruba sila.

bum-bec-bum ( 11. ledna 2017 07:59 )

Aby je Česko vydalo, muselo by Německo o ně žádat, což tak nečiní. Jsou rádi, že se jich zbavili, o starost méně.

londynskypes ( 11. ledna 2017 07:24 )

jsou pod dozorem a proc ne v base!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání