Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pražané, vytáhněte sáňky a boby. Tohle jsou ty nejlepší kopce

/
  • V Praze je několik míst, kam můžete jít bobovat či sáňkovat.
    10. ledna 2017 ● 07:00

    Prahu přikryla bílá peřina. A to znamená, že nastal čas dovádět ve sněhu. Vytáhněte boby, sáňky nebo igelitky ze supermarketu a vyrazte. Kam? Poradíme vám ty ideální kopce v metropoli.

  • 1.

    Stromovka

    Pokud bydlíte v Holešovicích nebo na Letné, volba je jednoduchá. Vyrazte do Stromovky. Stačí přejít železniční most. Svah je tady poměrně prudký, takže se vybavte chrániči nebo dostatečně naducanými oteplováky.
    Sáňkovat se dá i ve Stromovce...
    Autor: ČTK
  • 2.

    Petřín

    V létě i v zimě, stále je tady plno. Právě Petřín bývá nejvyhledávanějším místem, jakmile nasněží. Skvěle se tady bobuje. A když sjedete přes pět set metrů dolů, nemusíte ani šlapat vzhůru. Jednoduše se vyvezte lanovkou zase nahoru. Další výhodou jsou restaurace ve svahu.
    Zabobujte si na Petříně.
    Autor: ČTK
  • 3.

    Riegrovy sady

    Bydlíte na Vinohradech? Vyrazte do Riegrových sadů. Sice vás tady lanovka nevyveze, ale i tak je tu dost slušné sáňkování, kde se nemusíte strkat s dalšími lidmi, protože sjízdná plocha kopce je dostatečně široká. A navíc v okolí funguje dostatek restaurací a kaváren na zahřátí.
    Bobovat se dá i v Riegrových sadech.
    Autor: ČTK
  • 4.

    Centrální Park Praha 11

    I kdyby nechumelilo, na Jižáku se bude sáňkovat. Tady se totiž každoročně zasněžuje uměle. Ovšem zatímco u předchozích třech kopců bychom vám doporučili chrániče a pořádné vycpávky v oblečení, tady se úrazu bát nemusíte. Prudké svahy tu nenajdete. Centrální park objevíte v Hájích za kostelem.
    Bobovat se dá i na Jižáku.
    Autor: ČTK
  • 5.

    Vítkov

    Bydlíte na Žižkově? Vydejte se na Vítkov. I tady objevíte sráz, kde se dá bobovat a který využívají v zimě stovky nadšených Pražanů. Je tady ale pořádně příkrý sraz, doporučujeme tedy boby s brzdami.
    Najděte si kopec...
    Autor: ČTK
  • 6.

    Modřanská rokle

    Nemáte rádi davy lidí? Přemýšlíte nad místem, kde se nebudete muset strkat? Pak je Modřanská rokle tou správnou volbou. Cestu k sáňkování objevíte hned v první části cesty, která je v zimě neudržovaná. Stačí se vydat od autobusové zastávky Sídliště Libuš směrem k lesu.
    Sáňkování je nejlepší volbou.
    Autor: ČTK

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

snehulak: Já jsem z života na vesnici, kam jsem přesídlil rozčarovaný. V neděli jsem obešel všechny kopečky kolem a nejen že ani živáčka, ale ani známky, že by tu někde děti běloučký sníh narušily. A to ještě před pár lety mne vnoučata v krajském městě honila od jednoho dvoumetrového hrbolu k druhému, až z nich všechen sníh odrhli. Snad to tedy ty pražské dohoní za ty naše vesnické, co to mají od počítače na sto metrů vzdálený kopec móóc daleko.

(10. 01. 2017 09:20)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy