Složky integrovaného záchranného systému v Praze během druhého víkendového dne zasahovaly hned u dvou případů úmrtí bezdomovců.

V dopoledních hodinách vyjížděli záchranáři do Kyjí, kde našli mrtvé tělo v chatce v Broumarské ulici. „V 10 hodin jsme vyjížděli k sedmapadesátiletému umrzlému bezdomovci v Kyjích,“ potvrdil redakci Blesk.cz událost tiskový mluvčí pražských záchranářů Dominik Horn.

V Modřanské rokli jen o několik hodin později zabíjel jiný živel. Policisté, hasiči i zdravotníci vyráželi k požáru jedné z garáží v ulici V Hájkách.

„Událost jsme přijali chvíli po půl druhé odpoledne, na místě probíhá zjišťování okolností vzniku požáru a určení okolností kolem úmrtí muže, který v garáži uhořel. Muž v těchto prostorách měl bydlet,“ prozradil mluvčí policie Jan Daněk.

„Volající byl svědek události, soused, který požár viděl z okna. Výzvu jsme předávali hasičům a policistům, protože volající uvedl v telefonátu, že si je jistý, že v té garáži někdo přebývá. Po příjezdu na místo, uhašení požáru a vyproštění záchranáři bohužel muži už nemohli pomoci, protože tělo bylo ohořelé,“ upřesnil celou situaci za pražskou záchranku Dominik Horn.

Od pátku 6. ledna se jedná se pravděpodobně už o čtvrté a páté úmrtí, ke kterému v Praze došlo ve spojitosti se současnými hlubokými mrazy. V pátek vyjížděly sanitky ke dvěma mrtvým tělům, jednou z obětí byl hlídač na parkovišti v Karlíně, druhou bezdomovec, který umrznul na Libeňském mostě. V sobotu 7. ledna zemřel další muž bez domova v Horních Měcholupech.

Fotogalerie
7 fotografií