Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výbuch na Přerovsku: Muž (50) řezal kov blízko střelného prachu

Zásah hasičů (Ilustrační foto)
Zásah hasičů (Ilustrační foto)  (Autor: HZS Praha)
Autor: bru/ČTK - 
8. ledna 2017
08:47

Padesátiletý muž utrpěl vážné popáleniny při výbuchu v domě v Turovicích na Přerovsku. Příčinou byla zřejmě neopatrná manipulace se střelným prachem.

Hasiči při zjištění příčiny exploze pracují s variantou neopatrné manipulace se střelným prachem, řekl dnes ČTK mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Událostí se zabývá také policie.

Podle policejního mluvčího Františka Kořínka řezal muž ve sklepní dílně domu bruskou kov. „Takto vzniklá jiskra odletěla na přibližně jeden kilogram střelného prachu uskladněného v plastové lahvi,“ popsal Kořínek. Kromě újmy na zdraví vznikla při explozi i hmotná škoda vyčíslená předběžně na 52.000 korun.

Exploze byla hlášena v sobotu krátce po 18:00. "Na místě nalezen při vědomí muž popálený na obou rukou, obličeji a vlasové části hlavy," uvedl Hošák, který je i mluvčím záchranné služby. Posádka zraněného ošetřila a transportovala ho do nemocnice v Přerově s předpokladem, že muž bude převezen na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. „Bude předán dále na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uzavřel Hošák.

pfoto1 ( 8. ledna 2017 10:17 )

„Byl jsem v šoku.“ Tmavý model a muslim z letáku Lidlu promluvil o Češích Jsem také v "šoku"! Blesk začíná připomínat Otázky Václava Moravce a jeho pověstnou větu o čem se po dnešních Otázkách bude mluvit!? Bohužel v případě Blesku modifikovanou na: o čem dnes Blesk dovolí mluvit!? K výchově čtenářů používá několik možností. V případě, že se jedná o článek typu: kde se která hvězda jak opila a co tomu říkají sousedi, tak s diskusí není problém a nechá čtenáře (s prominutím) "vyblít" do sytosti. Ovšem k tématům, které čtenářům dokáží pohnout žlučí diskusi zásadně neotvírají, nebo jen na malou chvíli. Případně ji přepnou pouze na FB, který spousta lidí ze zásady nepoužívá, ale budiž diskuse by mohla běžet. To by ovšem nesmělo docházet k (jistě náhodné) technické poruše, kdy při rolování na stránce a pročítání diskuse se stránka sama přepne na hlavní článek Blesku. Tento jev je dlouhodobý a zaznamenal jsem jej již před zřízením "ministerstva pravdy", takže odtud vítr jistě nefouká. Poslední co mě napadá je, že se mě Blesk snaží ve své přehnané servilní (vůči komu?) horlivosti vychovávat. O to opravdu nestojím a žádám, aby jste svůj přístup přehodnotili. Děkuji Omlouvám se za tapetování v diskusi, se kterou příspěvek nesouvisí, ale nemám na vybranou.

moiaza ( 8. ledna 2017 10:02 )

Okamžitě zavřít, Islamistu jednoho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání