Tvůrci jej oslovili s nabídkou, aby v nové, třídílné sérii Vinnetou – Nový svět, jejíž první část můžete vidět už v sobotu večer na ČT2, ztvárnil otce Inču-čunu (Dobré slunce).

„Popravdě nejsem tou myšlenkou nadšen, že by se měl Vinnetou točit znovu,“ řekl francouzský herec a zpěvák před dvěma lety německému deníku Bild. Později byl ještě radikálnější.

„Ta role mi zničila život. Měl jsem se na to vykašlat po prvních třech filmech,“ povzdechl si, že kvůli škatulce »indián« přišel o spousty dalších rolí... Krátce nato, 6. června 2015, zemřel.

Německá televize RTL tak do nové verze příběhů Karla Maye jako Inču-čunu angažovala Gojko Mitiće (76), dalšího veterána starých dobrých »indiánek «. Hlavní role ale museli dostat mladší.

Vinnetoua udělali z Albánce Nika Xhelilaje (33), Old Shatterhanda pak hraje Wotan Wilke Möhring (49), známý např. z kriminálky Místo činu: Hamburk. Nové filmy, za něž televize RTL utratila přes 350 milionů, už viděli o Vánocích v Německu a i na Slovensku, diváci ale rozhodně nejásali. Tak uvidíme, zda a jak je přijmou Češi...

Fotogalerie
14 fotografií