Ležel jsem týden na kapačkách. Pak jsem absolvoval dva cykly rehabilitací s deseti terapiemi. Po nich mi obvodní lékařka Zora Vaňková vypsala návrh na lázně. Nepotřeboval jsem přitom jet nikde daleko, stačily mi ty naše hodonínské,“ řekl Veselský.

Po pár týdnech ale přišla studená sprcha. Zdravotní pojišťovna mu je odmítla přidělit. Důvod? Když byl ve stejných lázních v roce 2012, vážil 102 kilo, nyní má při výšce 178 cm 100 kilo. „Podle tabulek jste zhubl málo, vaše hmotnost musí být 96,9 kilo a méně,“ napsala mu revizní lékařka Lenka Minářová.

„Je zajímavé, že pojišťovna klienty neupozorňuje na to, že až budou v důchodu a přiberou, že jim neuzná lázně. Když jim desítky let chodily platby, tak jim vůbec nevadilo, že to přichází od člověka s nadváhou,“ zlobí se Veselský.

Veselský patří přitom mezi aktivní seniory. Pravidelně chodí do sauny, navštěvuje termální bazén v Pasohlávkách, kde ho třídenní pobyt stojí 3 300 korun. Platí si i drahé švýcarské léky.

„Mám rád život. Proto jsem si například loni zaplatil ze svého lázně v Piešťanech. Za 14 dnů jsem dal 15 tisíc korun. To si ale opravdu musím vše pořád platit sám? Kvůli čemu jsem tedy dlouhé roky pracoval? Diví se hodonínský senior.

Fotogalerie
3 fotografie