Teploty pod nulou, které by měly sužovat Prahu v následujících dnech, přináší také nové možnosti pro Pražany. Díky počasí mohou organizátoři v čele s Kateřinou Neumannovou začít novou sezonu ve SkiParku Chuchle.

Lidé mohou areál navštívit v době od osmi hodin ráno do devíti večer. Stopy budou ve večerních hodinách osvětlené. Jak dlouhá trať bude, zatím organizátoři říct nedokážou.

„Záleží na počasí a na tom, kolik se nám podaří vyrobit sněhu,“ uvedl pořadatel Tomáš Nohejl. „O víkendu má mrznout. Začneme kratším okruhem s vyšší vrstvou sněhu, aby déle vydržel, a dále jej budeme prodlužovat,“ říká pro Blesk.cz ředitel organizačního týmu Martin Dvořák.

Desetitisíce lidí za pár týdnů

Prioritou skiparku je podle organizátorů poskytnout šanci vyzkoušet si běh na lyžích dětem a začátečníkům. Loni však mohli kvůli mírné zimě lidé na „lyžovačku“ pouhých sedm týdnů. I přesto ale okruh navštívilo za pět let existence rekordních 20 tisíc lidí.

„Mám radost, že se do Chuchle naučili lidé chodit, hodně dětí se tu vůbec poprvé postavilo na běžky. Kdyby se tu loni mohlo lyžovat do dubna, pořád bychom měli plno,“ popisuje patronka projektu Kateřina Neumannová.

Zdarma pro všechny

Po celou sezonu bude okruh otevřen veřejnosti zcela zdarma a k dispozici zde mají lidé šatnu, půjčovnu lyží, bot i hůlek a samozřejmě i servis. V areálu se nachází také bufet. Na každý den se tu dají navíc pronajmout i individuální kurzy běžeckého lyžování pro seniory. Rolby udržují trať pro klasickou i volnou techniku.

Záleží už pouze na počasí, jak dlouho si zde budou moci Pražané užít lyžování. Skipark Chuchle je jediné podobné zařízení na celém území Prahy. 

Fotogalerie
11 fotografií

Lyžovat můžete i v okolí Prahy. Máme 5 tipů, kam na sjezdovku

Kam na lyže? Vydejte se za pár korun do Tyrolských Alp

Na lyže z Prahy? Žádný problém, do hodiny jste u vleku!