Tunely Cholupice a Lochkov budou mít zcela nový kamerový systém. Než se jím ale budou moci pyšnit, bude nezbytné výměnu fyzicky zajistit za doprovodu série dopravních omezení. Magistrát hlavního města Prahy proto uveřejnil konkrétní termíny, kdy v tunelech Pražského okruhu počítat s komplikacemi.

V případě uzavírky pouze jednoho směru provozu bude stále možné projet tunelem obousměrně, plánují se ale také dvě úplné uzavírky.

Už v těchto dnech až do neděle 8. ledna do 6:00 je uzavřená levá tunelová trouba tunelu Cholupice. Od 21:00 ve středu 11. ledna se potom práce přesunou do tunelu v opačném směru, v tomto případě zde práce potrvají do pátku 13. ledna do 21:00 hodin.

V dalších týdnech pak částečné uzavírky čekají Lochkovský tunel. Ve středu 25. ledna ve 21:00 se uzavře pravý tunelový tubus, práce zde potrvají až do neděle 29. ledna do 6 hodin ráno. Opačný směr tunelu se uzavře v rozmezí od 1. února 21:00 do 3. února stejného času.

Kompletní uzavírky

Jedna ze dvou největších komplikací přijde už v pátek 13. ledna. Ve 21:00 se uzavře kompletně celý tunel Cholupice. Pražský okruh se zcela uzavře v úseku Vestec–Zbraslav, tedy v rozmezí exitů 3 až 10. Oblast bude zapotřebí objet až do pondělí 16. ledna do 4 hodin ráno.

Druhá kompletní uzavírka proběhne v Lochkovském tunelu. V tomto případě se kompletně okruh uzavře od exitu na Zbraslav až po Lochkov, tedy exity 10 až 15. Prostor bude uzavřený od 21 hodin v pátek 3. února do pondělí 6. února do 4:00 ráno. Tím také celá série uzavírek a komplikací v tunelech Pražského okruhu definitivně skončí.