Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladý řidič v audi zabil babičku s vnučkou: Co mu hrozí? Policie ho po půl roce obvinila

Autor: aba - 
6. ledna 2017
12:33

Půl roku od tragické nehody u Jablunkova, při které na místě zemřela teprve devítiletá holčička a později v nemocnici podlehla těžkým zraněním i její babička, policie vznesla obvinění. Po dlouhém prošetřování nakonec došla k závěru, že viníkem je řidič slovenské národnosti, který do nich autem ve smyku narazil.

Nehoda se stala 6. srpna po dvanácté hodině na silnici I/11, která je hlavním tahem na Slovensko. Čtyřiatřicetiletý řidič tu ve svém voze Audi dostal smyk, narazil do svodidel a od nich se odrazil do protisměru, kde se střetl s vozem Škoda, který řídila čtyřiašedesátiletá žena. V autě s ní byly ještě dvě děti, její vnoučata, se kterými se právě vracela z dovolené, devítiletá holčička a dvanáctiletý chlapec.

Po čelním nárazu podlehla holčička zraněním na místě, babičku a chlapce převezl vrtulník do nemocnice s vážnými zraněními. O několik dní později žena zemřela na následky vážného poškození trupu a končetin. Řidič druhého vozu vyvázl jen s lehkými poraněními.

Policie si při vyšetřování nehody vyžádala několik odborných a časově náročných posudků. Mezi nimi i ty z oblasti dopravy nebo soudního lékařství. Po jejich pečlivém vyhodnocení došla k názoru, že na vině je nepozornost řidiče vozu Audi. „Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, povětrnostním podmínkám, svým schopnostem a dalším okolnostem,“ sdělila mluvčí policie Karolina Bělunková závěr vyšetřování. V nejbližší době by měl státní zástupce podat obžalobu k Okresnímu soudu ve Frýdku-Místku, řidiči hrozí až šest let vězení. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání