Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Když mu bylo z drogy zle, ještě ho zbili: Svědek popsal smrt Míry na Pankráci

Autor: ljš - 
5. ledna 2017
20:18

Měl před svatbou a těšil se na svobodu. Jenže z vězení se Miroslav H. (†30) domů už nikdy nevrátí. Zemřel za podivných okolností zřejmě poté, co mu byl podán odvykací lék metadon, který byl ale určen jinému vězni. Televizi Prima se ozval svědek, který popsal, co mužově smrti předcházelo.

Metadonem se léčí závislost na opiátech, například heroinu. Mirek ale podle své snoubenky Veroniky drogy nebral a i jiné zdroje hovoří o tom, že mu byla látka podána omylem.

Svědek televizi Prima popsal, co se v osudný den o Vánocích stalo. „V tento den bylo předvedeno cca 8–9 lidí a všichni si aplikovali za dohledu dozorců a sestry metadon,“ uvedl. Ve skupině byl bohužel také Mirek, který se tam dostal zřejmě shodou náhod. Měl stejné příjmení jako jiný drogově závislý vězeň, který s ním navíc sdílel patro.

A pak zřejmě došlo k tragédii. „Aniž by věděl, o co jde, tuto substanci požil také na příkaz jak dozorců, tak sestry, kteří tento den měli službu,“ řekl televizi Prima svědek.

Podle informací televize Prima měl odsouzený dostat sto pět miligramů metadonu. Jak takové množství zapůsobí na člověka, který drogy nebere? Těžce se předávkujete. Já si dokonce myslím, že by to mohla být i smrtelná dávka,“ řekl televizi Jiří Presl, vedoucí lékař Drop In.

Míra podle svědka dozorce informoval, že je mu špatně. „Je zjištěno, že mu žádná péče poskytnuta nebyla, ba naopak byl ještě zbit a bylo mu doporučeno, aby se z toho vyspal,“ řekl televizi.

Mirkovým úmrtím se nyní zabývá vnitřní kontrola Vězeňské služby i Generální inspekce bezpečnostních sborů. Snoubenka zemřelého již potvrdila, že rodina podá trestní oznámení.

odol ( 6. ledna 2017 02:44 )

Je tam spodina společnosti,chátra,která stojí stát obrovské prostředky,které by klidne mohli jít těm,kteří hodnoty tvoří anebo talentovaným dětem!!!

bum-bec-bum ( 6. ledna 2017 00:38 )

Já teda nevím, prej to byl fetka, ale i tak, chyba se někde stala. Snad naříděj pitvu, drogy najdeš v těle i po několika týdnech. Kuwa lidi vy.ser.te se na drogy, jste tak blbí, že to musíte hulit?

santikxauz ( 6. ledna 2017 00:05 )

Vyšetřování ukončeno,zapomeňte.

odlisny ( 5. ledna 2017 23:31 )

zas o jednoho bastarda méně, měli by ten metadon aplikovat většině těch kriminálníků.

hofihofi ( 5. ledna 2017 23:12 )

Jak vidite v CR se ve vezeni vezni bijou, Kramneho take zmlatili a jeste ho za to zaluji a bacharri sdi to navzajem odsvedci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání