Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sekta Dvanáct kmenů se přestěhovala do Česka: Z Německa utekli kvůli obviněním z týrání dětí

Sekta Dvanácti kmenů při rituálním tanci
Sekta Dvanácti kmenů při rituálním tanci  (Autor: Wikipedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
5. ledna 2017
16:10

Členové křesťanské sekty Dvanáct kmenů, kterou v Německu opakovaně vyšetřovaly místní úřady, se na přelomu roku ze spolkové republiky přestěhovali do Česka. Uvedla to německá média, podle nichž tak už v Německu nezůstává žádný člen sekty.

Uskupení odmítá posílat děti do veřejných škol a používá kontroverzní výchovné metody, včetně fyzických trestů, kvůli čemuž se opakovaně dostalo do střetu s německými úřady. V září 2013 například státní orgány odebraly členům sekty 40 dětí. Loni v červnu zase soud v jihoněmeckém Augsburgu poslal na dva roky do vězení učitelku sekty, kterou usvědčil z týrání svěřených žáků.

Už po zásahu v roce 2013 se část sekty přesunula do Česka, kde vlastní farmu v Mšeckých Žehrovicích na Rakovnicku. To, že Německo chtějí definitivně opustit, avizovali členové společenství podle listu Augsburger Allgemeine už předloni.

Nyní budova bývalého bavorského kláštera Klosterzimmern, kterou dříve obývali, zeje prázdnotou. Jeden ze členů sekty novinářům na dotaz pouze sdělil, že společenství je pryč. Česká odbočka Dvanácti kmenů deníku na otázku, jestli je možné mluvit s dřívějšími obyvateli německého kláštera, odvětila, že se to nyní nehodí, ale je možné zavolat další den.

Česko si sekta už v minulosti vybrala proto, že zde údajně může se svou vírou žít, tak jak její členové chtějí. Německý list také podotýká, že v Česku je možné za určitých podmínek děti vzdělávat doma a rodičům není zcela zakázané je fyzicky trestat.

Sekta Dvanáct kmenů vznikla v 70. letech minulého století v USA a její členové žijí striktně podle bible v přísně hierarchizovaném společenství. V Německu se její příslušníci usadili na počátku 90. let a svého času jich tu bylo až 140. Členové sekty se živí pěstováním vlastních plodin a chovem hospodářských zvířat. Své děti odmítají posílat do veřejných škol i kvůli tomu, že se tam vyučuje sexuální výchova a evoluční teorie.

sairait ( 5. ledna 2017 20:27 )

bílých germánů tady bude přibývat, označení že jsou sekta je manévr německých úřadů, do Polska houfně zdrhaj hůnové taky, páč maj doma černo a když něco kecnou tak jsou hned rasistí

mrdlafka ( 5. ledna 2017 20:21 )

tady mužou parchanty řezat a votloukat jak píšťalky, morgoši do škol taky nechodí a tak se budou tu mít jak prasata v žitě, rozhodně jim žádný afrikán neop.rcá nezletilou dcerušku

buban ( 5. ledna 2017 19:36 )

Celé je to jakési podivné-pokud jsou v Německu obviněni,tedy i trestně stíháni,proč se nejedná o jejich vydání zpět do Německa,či proč nejsou v Česku za katrem?

suov ( 5. ledna 2017 19:26 )

Jeden stát je vyhodí a druhý hloupý je přijme, jsou to blázni, vyhoďte je,,,

buban ( 5. ledna 2017 19:02 )

Oni to nejspíš cvoci i budou - ale pššt, o tom se nesmí moc mluvit.Tyátr nastane,až se přijde na zneužívání či týrání dětí-pokud tedy se na něco takového vůbec přijde.Třeba budou děti mezi ovcemi a fanatiky šťastné...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání