Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Postižený Tomášek dostal speciální kočárek od neznámého dárce: Pomoci můžete i vy, sbírají se víčka

Autor: aba - 
4. ledna 2017
18:40

Sbírky víček z PET lahví jsou levnou a populární pomocí, kterou může poskytnout každý. Solidární lidé tentokrát pomáhají malému Tomáškovi ze Základní školy Tmaň, který potřeboval invalidní kočárek s ohledem na své postižení.

Policistům z Berouna, organizujícím sbírku, se ale ozval muž, který si přál zůstat v anonymitě. Ten v rámci svého spolku zakoupil Tomáškovi speciální kočárek sám. Ozvali se i další lidé z okresu, kteří nechtěli jen nečinně přihlížet a přáli si rodinně pomoci.

Mezi nimi byla i paní, která o svého postiženého syna bohužel přišla a rozhodla se jeho téměř nepoužitý kočárek darovat rodině Tomáška. Policie jí tedy zprostředkovala kontakt na Tomáškovu maminku a ta se rozhodla, po domluvě s paní majitelkou, nabídnout kočárek dalšímu takto nemocnému dítěti.

Sbírka víček ale bude pokračovat i přes to, že kočárek už Tomášek dostal. Do konce školního roku se snad vybere dostatečné množství víček, aby se za peníze z jejich prodeje mohly pořídit i ostatní speciální věci, které Tomášek potřebuje, aby se mohl každodenně plně zapojit mezi svými vrstevníky. 

londynskypes ( 5. ledna 2017 09:30 )

vypada normalne na co kocarek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání