S Bohdalovou, stejně jako s budoucím manželem Jiřím Růžičkou, se Helena seznámila během přijímaček na DAMU, kam se dvakrát neúspěšně hlásila. 

S Jiřím se brali po nepříliš dlouhé známosti 23. července 1955, když už byla Helena těhotná se synem Jirkou. Brali se hned dvakrát. „Jeden obřad měli na radnici a druhý v metodistické modlitebně. Za svědka jí měla jít právě Jiřina Bohdalová, ale nestihla to, protože hrála,“ vysvětluje spisovatelka Marie Formáčková, která s Růžičkovou napsala několik knih. „V civilním obřadu proto šel Heleně za svědka Jiřinin tehdejší manžel inženýr Staš. Jiřina stihla až církevní sňatek.“ 

Přestože o manželství Růžičkových se traduje, že připomínalo italskou domácnost, v níž létaly popelníky, pravdou je, že se milovali až za hrob. A manželství Růžičkových zachránila samotná Bohdalka! „Ještě před svatbou se Helena rozhodla, že si Růžičku nevezme. Jiřina ale věděla, jak moc ho má ráda, a on jí, tak šla za každým zvlášť, a vymyslela si, že ji posílá právě ten druhý, s tím jak moc mu chybí. Takhle je dala zase dohromady,“ dodává Formáčková.

Fotogalerie
1 fotografie