Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sériový vrah Manson (82) se dostal z vězení! Kvůli nemoci ho museli hospitalizovat

Autor: ČTK, lm - 
4. ledna 2017
10:57

Odsouzený sériový vrah Charles Manson byl odvezen z kalifornské věznice do nemocnice v Bakersfieldu. Je prý vážně nemocný. S odvoláním na americká média to dnes uvedla agentura Reuters. Mansonovi je nyní 82 let a odpykává si doživotní trest ve věznici Corcoran.

Sériový vrah Charles Manson odpykávající si doživotní trest byl kvůli vážným zdravotním problémům převezen z kalifornské věznice do nemocnice ve městě Bakersfield. Podle informací amerických médií je 82letý trestanec stále naživu. Manson byl usvědčen z osnování vražd sedmi lidí a odpykává si doživotí trest ve věznici Corcoran.

Do nemocnice vzdálené sto kilometrů jej převezla již v neděli záchranka, informoval list Los Angeles Times. Podle nejmenovaného zdroje tohoto deníku má problémy se srdcem, zatímco další média informovala o potížích trávícího traktu. Není jasné, na kterém oddělení byl hospitalizován, podle deníku The Californian však neleží na jednotce intenzivní péče.

Vězni z amerických nápravných zařízení jsou posíláni do nemocnic, pokud potřebují operaci, naléhavou péči nebo akutní stanovení diagnózy, uvedla agentura AP.

Manson a jeho "žáci" během dvou dní v srpnu 1969 povraždili v Los Angeles sedm lidí včetně herečky Sharon Tateové, manželky režiséra Romana Polanského. Té bylo tehdy 26 let a byla v osmém měsíci těhotenství. Byla ubodána k smrti.

Muž, který ve vězení nosí na čele obrázek hákového kříže, nařídil svým žákům, aby náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v Los Angeles v naději, že rozpoutá apokalyptickou rasistickou válku. Při procesu byl prezentován jako samotářský šílenec s obrovskou přesvědčovací schopností. Ve vězení je od roku 1971 a soud od té doby již dvanáctkrát zamítl jeho žádost o předčasné propuštění.

Spolu s ním byly na doživotí odsouzeny čtyři jeho následovníci - tři ženy a muž.

Sestra zavražděné herečky Tateové v úterý prohlásila, že jejímu vrahovi nepřeje nic zlého a pokud se někdy dozví o jeho úmrtí, pomodlí se za něj. "Nepřipustím si žádné pocity až do chvíle, než se potvrdí, že je to pravda," řekla AP na otázku o případné Mansonově smrti.

ellenic ( 4. ledna 2017 09:42 )

Žádný trest není v jeho případě dostačující, zrůda, která vraždila, vzpomínám si na to, když se to stalo, hodně se o tom psalo i později v průběhu let. Co museli všichni prožívat a hlavně herečka Sharon Tate , která byla měsíc před narozením svého dítěte. Divím se, že už ho nikdo nesejmul .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání