Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda policisty před Vánoci: Sbírku na pomoc Václavově rodině vypsali kolegové

Václav Haas zemřel při zadržení agresivního útočníka.
Václav Haas zemřel při zadržení agresivního útočníka.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
3. ledna 2017
21:15

Českobudějovičtí policisté ztratili jen pár dní před Vánoci oblíbeného kolegu. Václav Haase přišel o život ve službě, když ho pobodal zadržovaný mladík. Policisté nyní vyhlásili sbírku na pomoc pro pozůstalé.

Václav jel 18. prosince s kolegou na rutinně vypadající zásah do Olešníku na Českobudějovicku. Mladý muž zde svou rodinu ohrožoval tyčí. Tu vytáhl i na policisty, kteří ho během pár minut zpacifikovali. Odněkud ale muž vytáhl nůž a oba policisty pobodal. Zvládli ho ještě zadržet.

Václav boj o život po dvou dnech prohrál. S přítelkyní plánovali brzy svatbu a společný život. Jediný okamžik tomu všemu učinil konec…

Kolegové od policie se rozhodli pozůstalým pomoci. „Výbor základní organizace Nezávislého odborového svazu Policie ČR při Okresním ředitelství České Budějovice se rozhodl vyhlásit za dodržení všech zákonných kroků veřejnou sbírku. Základní organizace Nezávislého odborového svazu Policie ČR při Okresním ředitelství České Budějovice věnuje na sbírkový účet částku 20.000,-Kč,“ uvedl za Nezávislý odborový svaz policie Vítězslav Lád.

Příspěvky můžete posílat na účet 4200555535/6800 s variabilním symbolem 314394- Účet je otevřen od 03. 01. 2017 do 31. 03. 2017.

kiwi65 ( 3. ledna 2017 22:35 )

 Je to tragedie pro rodinu.Rád bych přispěl,ale živím se prací.A když mi policie nechá odtáhnout kvůli tomu že přečnívám 15 cm za zakazovou značkou a když tam stojí mercedes a trčí tam o metr už čtrnáct dní a nic se neděje.Nezlobte se na mě ale nepošlu nic.Když policie vyloženě buzeruje jen lidi co chodí do práce a podnikatele nechá ať si dělajî co se jim zlíbí,tak je tady něco špatně,a mělo by se stím začít nëco dělat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání