Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přehled televizních novinek: Souboj seriálů odstartuje detektivka s Trojanem!

/
  • Seriál Svět pod hlavou
    2. ledna 2017 ● 13:39

    S příchodem nového roku si televizní stanice pro své diváky připravily spousty novinek. Do souboje vstupují nové kriminálky, komediální seriály, ale i krátké sitcomy. Co nás tedy čeká?

  • 1.

    Svět pod hlavou

    Už dnes večer Česká televize odstartuje sérii novinek s mysteriózním seriálem Svět pod hlavou. Ten je hvězdně obsazený. Policistu pro Útvar pro odhalování organizovaného zločinu si zahrál Václav Neužil ml. (37), kriminalistu severočeského oddělení SNB hraje Ivan Trojan (52), v roli šéfa kriminálky severočeské SNB uvidíte Václava Koptu.

    V seriálu se objeví také Marie Doležalová (29), Kryštof Hádek (34), Jan Budař (39) či Miroslav Hanuš. Kriminálka Svět pod hlavou je z dob normalizace v severních Čechách a odehrává se v Sokolově. Tvůrci se museli vrátit v čase a vytvořit autentické prostředí je stálo mnoho úsilí. Velmi těžce se jim sháněli žlutooranžová auta s nápisem VB, která v osmdesátých letech stála na každém roku. Například volha s tímto designem existuje už jen jedna. Seriál uvede ČT1 dnes ve 20 hodin.

    Svět pod hlavou
    Autor: Kredit: Česká televize

  • 2.

    Trpaslík

    Premiéra: Pondělí 2. ledna na ČT1 v 21:00

    Šestidílná komediální minisérie s Michalem Suchánkem (51) a Marikou Procházkovou (42) v hlavních rolích. Seriál se odehrává v prostředí obyčejné rodinky z Nymburka, která vede provaznictví a příliš se jim v obchodu nedaří. Vedle toho řeší nejrůznější rodinné problémy s dorůstajícími dětmi nebo postarším dědou, kterého si zahrál Josef Abrhám (77).

    Trpaslík
    Autor: Kredit: Česká televize

  • 3.

    Nádraží

    Premiéra: Středa 4. ledna na ČT2 v 22:00

    Skečová show, ve které Ondřej Sokol (45), Michal Suchánek (51), Richard Genzer (50), Igor Chmela (45) a Martin Finger (46) alternují v padesáti různých postavách z prostředí vlakového nádraží. Skeče mají v každém dílu společné výchozí téma, které herci – karikatury postaviček z nádraží – skládají do jednotlivých scének.

    Partička rozjíždí nový projekt.
    Autor: frame100r.com a archiv Blesku

  • 4.

    Četníci z Luhačovic

    Premiéra: Pátek 6. ledna na ČT1 v 20:00

    Série historických detektivek z počátků první republiky přináší dvanáct příběhů, které onu dobu před téměř sto lety popisují jako etapu, kdy morálka a zločinnost byly ovlivněny ještě před pár měsíci probíhajícím válečným konfliktem. V hlavních rolích se objeví Pavel Zedníček (67), Martin Donutil (24), Robert Jašków (47) nebo Jiří Langmajer (50).

    Četníci z Luhačovic
    Autor: Česká televize

  • 5.

    Bohéma

    Premiéra: Neděle 15. ledna na ČT1 v 21:15

    Šestidílný seriál přinese osudy českých filmových legend a příběh barrandovského studia, kterým prošly československé dějiny a nejednu hvězdu stříbrného plátna vystavily těžké zkoušce. Odhalí, jak se Vlasta Burian (†70), Jaroslav Marvan (†72) nebo Oldřich Nový (†84) vyrovnali s nacistickou a později komunistickou propagandou. V hlavních rolích se objeví Saša Rašilov (44), Vladimír Javorský (54) a mnoho dalších.

    Retro seriál Bohéma odhalí nenávist a podrazy mezi prvorepublikovými herci Jaroslavem Marvanem a Vlastou Burianem. Toho si zahraje Vladimír Javorský.
    Autor: Foto: ČT a ČTK

  • 6.

    Temný kraj

    Premiéra: Neděle 15. ledna na Primě v 20:15

    V hlavní roli detektivního seriálu Temný kraj zazáří jako vyšetřovatel Lukáš Vaculík (54). Jako okresní kriminalista se ocitne na venkově, kde bude ve dvanácti dílech vyšetřovat nejen zločiny spáchané v okolí, ale řešit bude i obyčejné mezilidské vztahy. Vedle Vaculíka se v seriálu objeví například i Karel Zima (45).

    Seriál Temný kraj
    Autor: Prima

  • 7.

    Specialisté

    Premiéra: Pondělí 16. ledna na Nově v 20:20

    Vyšetřovatele ve zbrusu novém krimi seriálu si zahrají David Prachař (57), Zuzana Kajnarová (34), Jakub Štáfek (26) a Marek Adamczyk (29). Čtyřčlenný tým se v každém díle bude potýkat s nejrůznějšími kriminálními případy, ale i radostmi a strastmi soukromého života. Vedlejší role si v seriálu zahrají Leoš Noha (48), Lenka Termerová (69) nebo Veronika Kubařová (29).

    Seriál Specialisté
    Autor: Nova

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

bibijana: Přesně tak, jenom pořád vraždy, střílení, mrtvoly, násilí, drogy.Pak není divu, že to tady v tom bordelstátu pak tak vypadá. Mládež to bere jako normální životní styl.Všude jenom vulgarita,do kina by na to nikdo nešel.Ti slušní a citlivější touží po romantice, chtějí hezké zážitky,dívat se na něco pěkného,estetického a hodnotného.Proto možná Anděl páně slaví v kinech takový úspěch.I za těch komunistů se točily hlavně komedie a zábavné pořady,i dnes tak pořád žádané.A vandalismus se v televizi viděl minimálně z ideologických důvodů-bylo by to ničení majetku v socialistickém vlastnictví,špatný příklad pro mládež,tak se to zakazovalo.

(02. 01. 2017 16:02)

rambajs: už mi s těma detektivkama polibte zádel. Za den zavraždí naše televize víc lidí než IS v rozpuku.

(02. 01. 2017 14:06)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy