Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman se Sobotkou poobědvali v Lánech. Menu: Šunka, daněk, sorbet, teror a volby

Autor: ČTK, red - 
2. ledna 2017
15:50

Možná poslední novoroční oběd v této sestavě mají za sebou prezident Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se svými manželkami Ivanou a Olgou. Sobotku čekají na podzim volby, proto je otázka, zda bude u tabule v Lánech i příští rok. Právě volby byly přitom zřejmě jedním z tématem hovoru, stejně jako světový terorismus. 

Setkání v Lánech začalo ve 13 hodin příjezdem manželů Sobotkových. První pár je přivítal na zámku ve Sloupové síni. Loni se jako předkrm podával tatarský biftek z lososa, hlavním chodem bylo daňčí na smetaně a jako zákusek citronový sorbet. Setkání v Lánech skončilo po 15. hodině zápisem manželů Sobotkových do pamětní knihy.

Ovčáček avizoval, že premiér s prezidentem zhodnotí loňský rok a dotknou se nejen vývoje v České republice, ale i teroristických útoků v Evropě. Bavit se měli i o politických událostech letošního roku. Dominovat jim budou volby do Poslanecké sněmovny a následná kampaň kandidátů o prezidentský úřad.

„Se ženou Olgou jsme v Lánech již tradičně poobědvali s manželi Zemanovými. Povídali jsme si o dětech i o tom, co přinese rok 2017,“ okomentoval oběd premiér Sobotka na Twitteru.

Sobotka v neděli ČT řekl, že očekává, že během oběda budou se Zemanem a manželkami probírat vánoční svátky. „Je možné, že se dostaneme i k tomu, co nás čeká v roce 2017, možná se budeme bavit o některých vetech,“ řekl. Mezi ně patří i zákon o střetu zájmů, takzvaný Antibabiš, který prezident v prosinci vetoval.

fexe ( 3. ledna 2017 07:21 )

Nyní se budou všichni řídit vysokým Trumpem. Zrovna si dovolil seřvat Čínu že za prachy od USA nehne prstem udělat něco se Severní Koreou. Kim Spojeným státům vyhrožuje.

fexe ( 3. ledna 2017 07:10 )

Zdravím. Právě snídám rovněž chutně

fexe ( 3. ledna 2017 07:06 )

to je zajímavé čtení,bohužel novinky.cz/domaci/425207-bezpecnostni-expert-sandor-predstava-ze-stat-rekne-co-je-pravda-a-co-ne-j e-nesmyslna.html

ivoadller ( 3. ledna 2017 07:00 )

Blesku, já jsem posnídal doma a chutnalo mi taky.

prezny ( 3. ledna 2017 00:05 )

Cenzura ho tady zatkla za vyrvál

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa