Na doživotí odsouzený Dahlgren není podle všeho vůbec v dobrém psychickém stavu. Lékaři mu proto ordinují silná psychofarmaka. Zároveň za mřížemi čeká na termín jednání u Vrchního soudu v Olomouci.

To by se mohlo podle odhadu obhájce odehrát na jaře příštího roku. Teprve potom by se mohla rozjet úřední mašinerie směřující k případnému vydání vraha do Spojených států. O ně totiž odsouzený už dříve projevil zájem.

Mezitím zřejmě Dahlgrena nic z letargie nevyvede. Američan zřejmě zcela rezignoval. Česky se neučí a ani o to nemá zájem. „Vzhledem k medikaci asi ani není schopen učit se cizímu jazyku,“ domnívá se advokát. K jeho klientovi se v brněnské věznici nicméně personál chová korektně. „Nikdo k němu nepřistupuje nijak nestandardně,“ dodal právník.

Životní ztroskotanec a narcis Kevin Dahlgren vyvraždil 22. května 2013 v domě v Brně-Ivanovicích rodinu Harokových, matku, otce a dva syny. Své příbuzné zprovodil ze světa brutálně a nemilosrdně. Soud jej za to poslal na doživotí do vězení. Dahlgren je vůbec prvním občanem USA, vydaným americkou justicí k potrestání do Česka.

Fotogalerie
50 fotografií