Vánoční svátky tráví Iva Janžurová se svými dcerami a jejich rodinami. Všichni totiž bydlí v jednom domě a navíc je herečka již čtyři roky vdova. Co najde pod stromkem, netuší, ale přála by si teplé pyžamo.

„Obě dcery jsou ve vybírání dárku pro mě velmi pečlivé. Já většinou koupím všechno v jednom krámu. Nerada pobíhám po nabitých přetopených obchodech, protože člověk vždycky akorát na sebe naláká viry. Dvě z vnoučat mám už vyřízená. V létě jsem jim pořídila iPhony. Dala jsem jim je hned, ty jejich psí oči mě svedly na cestu bezzásadové babičky,“ pochlubila se Iva, která zavzpomínala i na své začátky ve vinohradském divadle.

Při zkouškách hry Slečna pro jeho Excelence, soudruzi! se na ni chodil dívat Vlastimil Brodský. „Vlastík sedával v portále a smál se. Říkal, že se tam chodí ode mě učit komediální herectví. Dělala jsem, že mě to těší, ale dobře jsem si pamatovala, že mě před třemi lety na poli u Ostrovce, kde jsme jako študáci DAMU vypomáhali v Podskalského filmu Spadla z měsíce, balil. A že v tom chce možná těma lichotkama pokračovat!“ tvrdí se smíchem Janžurová.

Fotogalerie
8 fotografií