Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Forejt si dveře do Vatikánu nejspíš přibouchl. Po kompru prý sám vrátil prověrku

Autor: simao, ČTK - 
22. prosince 2016
08:15

Službám Jindřicha Forejta pro Pražský hrad odzvonilo, vzdaluje se však asi i šance, že se bývalý Zemanův protokolář stane velvyslancem ve Vatikánu. Nejdřív se objevily spekulace, že mu může situaci zkomplikovat šetření Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) ohledně kompromitujícího videa se sexem a bílým práškem, kde se měl údajně objevit. A teď se objevila zpráva, že Forejt patrně svou prověrku na 2. nejvyšším stupni „tajné“ sám vrátil.

Bývalý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt podle informací webu Týden.cz vrátil bezpečnostní prověrku na druhý nejvyšší stupeň „tajné“. Web se odvolává na dva na sobě nezávislé zdroje z Hradu. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček informaci nepotvrdil.

„Forejta začal prověřovat Národní bezpečnostní úřad, který mu prověrku mohl odebrat. Na to ale bývalý protokolář nečekal a raději ji, jak zjistil Týden.cz, sám vrátil,“ uvedl web.

Ovčáček zjištění serveru nepotvrdil ani nevyvrátil, odkázal novináře přímo na NBÚ nebo Forejta. Mluvčí NBÚ Radek Holý řekl, že prověrku může její držitel kdykoli a bez udání důvodu vrátit.

O tom, jestli to Forejt skutečně udělal, však úřad ze zákona informovat nemůže. Forejt ve funkci šéfa protokolu skončil před několika týdny. Krátce před tím se objevily na webu HlídacíPes.org informace a záběry z kompromitujícího videa, na kterém je údajně Forejt zachycen. Hrát v něm svou roli mají i drogy. Autentičnost záběrů se však nepodařilo ověřit.

Devětatřicetiletý Forejt dosud má od roku 2014 vládní nominaci na místo velvyslance ve Vatikánu. Pokud by se měl v budoucnu stát ambasadorem, bez prověrky na stupeň „tajné“ se zřejmě neobejde. Je totiž zavedenou praxí, že všichni velvyslanci tuto prověrku mají.

VIDEO: Jindřich Forejt v hradních službách – coby šéf protokolu krájel Zemanovi řízek

Video  Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt nakrájel Zemanovi řízek na nudličky.  - Marek Pátek
Video se připravuje ...

velka_0 ( 23. prosince 2016 17:03 )

Eva Bergrová, Jirkov a my : Forejt začínal u Havla stejně jako Kalousek přežil 3 prezidenty. Miroslav Podhora, Chvalšiny : Každý nevinný člověk by do 2. dne zveřejnil potvrzení akreditované laboratoře, která by vyloučila, případně potvrdila, přítomnost drog v těle. Forejt tak do dnešního dne neučinil. Závěr je jasný. Zřejmě nevinný nebude. Takový člověk v tak významné funkci nemá co pohledávat.

velka_0 ( 23. prosince 2016 16:56 )

Pavel M. a my, Brno: Veřejně se Forejta zastal Václav Klaus i prezident Miloš Zeman. No, potěš koště. Takže se ho zastal zloděj, jenž se nestyděl krást před TV kamerami, soudem uznaný lhář, jenž amnestoval mega-tuneláře a nasyslil si ve Švýcarech u ségry prý miliardy ?! Za - pro korupci - odsouzeného Nováka se zase zaručil motorkářský gang Ach jo, kde to žijeme, kam ODS,TOP,KDU a ČSSD zašantročili morálku. To video - jak Forejt šňupe bílý prášek, vysvětlí asi jak ? Že prášek byla drcená hostie ? Ale na rozdíl od Mynáře se zachoval celkem čestně - dobrovolně odstoupil a vrátil prověrku. Mynář prověrku ani nezískal, ale na Hradě se drží dál zuby nehty. Je hrozný, jakými lidmi se i náš prezident obklopuje.

nezadat1 ( 22. prosince 2016 09:45 )

A i ten rypák takový pěkný kněžský,hotový prase a buzeerant je taky.

BobsTlaskac ( 22. prosince 2016 08:35 )

 tak to se teda fakt divim. Podle me je to jeden z nejpovolanejsich lidi co se na ten post do vatikanu hodi. Skvele by tam takovej ouchylak mezi ty cerno***nicky pederasty zapadnul.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa