Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mynář Forejta nevyštípal, tvrdí Zeman. Video s drogami si prezident nepustil

Autor: bru/ČTK - 
8. prosince 2016
16:05

Prezident Miloš Zeman odmítl, že by za odchodem šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta stály intriky kancléře prezidenta Vratislava Mynáře a hlavního Zemanova poradce Martina Nejedlého. Forejtova výměna se podle něj chystala několik měsíců. Zeman to dnes řekl rádiu Impuls.

Ředitel hradního protokolu podle Zemana neovlivňuje politická rozhodnutí prezidenta, pouze organizuje jeho návštěvy či cesty. Poznamenal, že tak není důvod, aby proti Forejtovi Mynář s Nejedlým intrikovali. O údajných neshodách některých pracovníků v čele s Mynářem a Nejedlým s šéfem protokolu média informovala dlouhodobě.

Zeman Forejta „šňupat“ neviděl

Ke kompromitujícímu videu, na něž média v posledních dnech upozornila a na němž je údajně Forejt zachycen, Zeman řekl, že ho neviděl a ani ho vidět nechce. Lidi, kteří ho natočili, označil za špínu, stejně jako ty, kteří ho koupili. „Jestliže jsem tolerantní vůči soukromému životu svých spolupracovníků, tak to platí o každém včetně pana Forejta. Pokud tímto soukromým životem nepřekračuje zákon, tak mně do toho nic není,“ uvedl prezident.

Zeman řekl, že se Forejt rozhodl rezignovat z osobních a zdravotních důvodů. „A já udělám všechno pro to, aby se naplnil jeho sen, to znamená, aby se stal velvyslancem ve Vatikánu,“ řekl prezident. Zaslouží si to podle něj za obrovskou práci, kterou v minulosti vykonal. Dodal, že se výměna na postu ředitele protokolu nestala narychlo, ale šlo o proces, který trval několik měsíců. Na otázku, proč byla tedy Forejtovi na konci minulého týdne zapečetěna kancelář, Zeman odpověděl, že má být dotaz směřován na Mynáře, protože on řídí prezidentskou kancelář.

A pokud jde o to, že si Jindra potřebuje odpočinout, milý pane redaktore, já mám občas také pocit, že si potřebuji odpočinout,“ řekl Zeman. Dodal, že Forejt v minulosti podal rezignaci několikrát.

zednik ( 8. prosince 2016 23:51 )

Hunte, tebe doma evidentně kopali do hlavy ,aniž by se zdržovali se čtením nějakých pohádek. Takže ti to dnes nespíná .

zednik ( 8. prosince 2016 23:47 )

Žijeme ve světě, kde dealeři a escortní šlapky s mobilem v ruce budou ovládat společnost vydíráním a na jejich hru přistoupí i média. Slavné StB byly vlastně ubožáci, pěšáci co obcházeli a snažili se najít donašeče a drbny. Pak všechno složitě naťukat na psacím stroji ... Kdepak dneska jsou díky technologiím úplně jiné možnosti ! Ovšem jedno zůstává stejné - obojí je na blití.

Hunt ( 8. prosince 2016 20:44 )

zdenekk:

Hunt ( 8. prosince 2016 20:42 )

syndy1:Hroudo,když ti tvoje babka četla pohádky O Neználkovi,tak tě měla zároveň nakopat do ***e,abys takhle neblouznil.A hlavně nemysli,ještě někoho pokoušeš!

syndy1 ( 8. prosince 2016 19:31 )

Myslím si,že veškeré aféry(hlavně kauza Brady),byly cíleně mířené proti prezidentovi Zemanovi,Forejt byl vydírán nahrávkami,aby pomohl sesadit Zemana a za vším je satan Halík,Herr-mann,tzv.Pražská kavárna,komunista Pithart atd.Vy všichni havloidi,Kalouskové,pražská kavárno,spojte se a už táhněte do prd..e,i s tou vaší falešnou demokracii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa