Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lukáška (11) podupali na Mikulášské koně. Neštěstí natočily kamery

Autor: shp - 
9. prosince 2016
09:33

Předvánoční veselí se změnilo v horor. Teprve jedenáctiletý Lukášek se v pátek těšil na dárečky, které mu jako každý rok měl přinést Mikuláš. Namísto zábavy však skončil v nemocnici s vážnými zraněními. Malého školáka totiž podupali poplašení koně. Neštěstí zachytily kamery. Záznam nyní zkoumá policie.

Zvířata se splašila během ohňostroje, který se konal při oslavách pořádaných slovenskou vesničkou Svrčinovec. Při neštěstí nebyl zraněn koňmi jenom Lukášek. Třináctiletá školačka Júlia má poraněnou hlavu, 60letá žena utrpěla zase zlomeninu. Muž, který hrál Mikuláše, byl zraněn jenom lehce a brzy se zotaví.

Lukáše kopnul kůň do žeber. Chlapec musel podstoupit ihned operaci, při níž mu byla vyňata slezina. Na okamžiky hrůzy si naštěstí nevzpomíná, protože má výpadek paměti. „Museli mu ji vyndat ven. Má velké bolesti, nemůže jíst a z toho hrozného okamžiku si nic nepamatuje,“ řekla Novému Času máma Marcela.

Ze zranění se vzpamatovává jenom těžko. „Nemluvil několik dní. Doufáme, že se sebere, je to těžký úraz. Jen co se mu udělá lépe, se budeme určitě zajímat o to, kdo je za neštěstí zodpovědný,“ říká otec Anton. Neštěstí na mikulášském večírku zachytily kamery. Záznam momentálně zkoumá policie.

„Vyšetřovatel začal trestní stíhání ve věci trestného činu všeobecného ohrožení,“ prohlásil policejní mluvčí Radko Moravčík. „My jsme si koně na Mikuláše neobjednali a věříme, že ten, kdo s nimi na naši obecní akci přijel, bude potrestán. To, co se stalo Lukáškovi, je nám líto. Chystáme se za ním do nemocnice,“ řekla starostka obce Renáta Majchráková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání