Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rusové si budou moci koupit pochoutky od Putina. Byly jen pro vyvolené

Autor: bog - 
7. prosince 2016
10:45

V Rusku prezidenta Vladimira Putina by měl mít i běžný člověk možnost pochutnat si na lahůdkách vyhrazených dosud jen pro elitu. Vláda se rozhodla dát příležitost lidem nakoupit si je online a prý za rozumnou cenu. Informoval o tom web britské televize BBC.

Internetový obchod „Kreml Quality“ se má otevřít od nového roku a v nabídce nebudou chybět sýry, jogurty ani mléko. Potraviny, které byly dříve určené a speciálně vyrobené pouze pro poslance, prezidentskou administrativu a úředníky na vysokých pozicích, budou nyní dostupné i pro veřejnost. Vláda tak chce zabránit nabídce nekvalitních potravin pro lidi.

„Ceny nebudou vyšší než v supermarketech. Chceme, aby si toto zboží mohl dovolit člověk z jakékoliv sociální vrstvy,“ uvádí tisková mluvčí prezidenta Elena Krylova. „Úřednící budou mít nadále určité výhody. Tou největší zřejmě bude, že si budou vyzvedávat objednávky v práci, na rozdíl od ostatních lidí, kteří se budou muset spoléhat na dodávku zboží domů,“ dodává zástupce webových stránek.

Reakce na nový online obchod byly velmi vtipné. Několik lidí se ptalo, zda bude v nabídce i vodka, ale podle Krylove je alkoholu v obchodech už víc než dost.

tgbg ( 7. prosince 2016 15:28 )

Ten liliPutin je skutečný děda Mráz!!!!

marais ( 7. prosince 2016 14:38 )

 Hlavně, že my si můžem zatopit putinovým ruským plynem ..

avast ( 7. prosince 2016 13:32 )

Hm hm

Zobrazit celou diskusi