Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Uprchlík znásilnil a zavraždil dceru vysokého úředníka EU: Na internetu zveřejňoval drsné materiály

Autor: lm - 
6. prosince 2016
16:38

To je on! Sedmnáctiletý uprchlík z Afghánistánu, který podle policie brutálně znásilnil a zavraždil 19letou Marii Ladeburger. Husajn K. přišel do Německa nelegálně loni v listopadu a na internetu se prezentoval jako drsný raper.

Devatenáctiletá Maria Ladeburger z jihoněmeckého Freiburgu byla v polovině října znásilněna a zavražděna. Policie na základě důkazů z místa činu a stop DNA zatkla 17letého afghánského uprchlíka. Usvědčily ho vlasy na místě činu a černá šála, která byla nalezena kousek od mrtvé dívky. 

Maria byla dcerou vysokého úředníka EU Clemense Ladeburgera a ve svém volném čase pracovala jako dobrovolnice v centru pro běžence. Truchlící rodina v prohlášení o smrti dcery požádala lidi, aby ji uctili tak, že přispějí na charitu pro uprchlíky.

Podle šéfa policejních odborů se mohlo smrti dívky předejít, kdyby kancléřčina politika otevřených dveří byla o něco méně laxní. Do Německa loni přišly nekontrolovaně statisíce migrantů, většina z nich nebyla nijak prověřena.

Husajn K. se narodil v afghánském Ghazni a do Německa nelegálně přišel v listopadu 2015. Na internetu se prezentoval jako drsný raper. Uprchlík momentálně zůstává ve vazbě, soud s ním započne pravděpodobně až příští rok. K činu se zatím nepřiznal. „Pořád mlčí. Požádal o právníka,“ uvedl žalobce.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání