Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vychutnejte si tu pravou vánoční atmosféru: Tipy na nejlepší adventní koncerty v Praze

/
  • Vypněte na chvíli a užijte si adventní chvíle...
    4. prosince 2016 ● 17:07

    Jistě nám dáte za pravdu, že Vánoce v našem hlavním městě mají neopakovatelnou atmosféru. Vánoční nálada začíná s obdobím adventu, kdy je město slavnostně vyzdobené a na mnoha místech, zejména na historických náměstích, již probíhají vánoční trhy. Také kulturní nabídka se nese ve znamení Vánoc a je velmi široká. Inspirujte se naším výběrem těch nejzajímavějších vánočních koncertů a užijte si svůj pobyt v Praze!

  • 1.

    Adventní benefiční koncert VŠ CEVRO Institut

    Kdy: 6. prosince 2016 v 19:00

    Kde: VŠ CEVRO Institut, Jungmannova 17, Praha 1 – Nové Město.

     

    Kouzelném prostředí Měšťanské besedy, kde sídlí VŠ CEVRO Institut, se opět stane svědkem tradičního adventního benefičního koncertu, na kterém letos vystoupí Lenka Dusilová. V rámci koncertu proběhne rovněž sbírka ve prospěch dětí z Dětského domova Radost a mladých lidí s mentálním či kombinovaným postižením z chráněné dílny A MANO. Mimo skvělého koncertu a předvánoční atmosféry Vás na místě čeká „Vánoční jarmark“ cukrovinek, občerstvení v režii A MANO a možnost nakoupit vánoční dárky, jež vznikly v dílně A MANO, pod stromeček svým bližním. Symbolické vstupné činí 100 Kč. Vstupenky můžete zakoupit v sekretariátu vedení školy u Michaely Janečkové na emailu: info@vsci.cz.

    Na adventním koncertu VŠ CEVRO Institut vystoupí Lenka Dusilová.
    Autor: archív CEVRO Institut

     

  • 2.

    Česká mše vánoční

    Kdy: 10. prosince 2016 v 11:00

    Kde: Divadlo bez zábradlí, Jungmannova 31, Praha 1 - Nové Město.

     

    Vánoční mše „Hej mistře“ od Jakuba Jana Ryby, venkovského učitele ze Starého Rožmitálu, byla poprvé uvedena v kostele Svatého Kříže v Rožmitále v roce 1796. Tato skladba se stala v naší zemi pro mnoho generací symbolem českých Vánoc. Dětská opera ukazuje dílo v divadelní podobě, kde je přítomna i osoba skladatele, která do představení vkládá opravdovou přitažlivost a dynamičnost. Ožívají postavy zpěváků, pastýře, Panny Marie a ostatních venkovanů v dobových kostýmech. Herecké ztvárnění spolu s melodickou hudbou Ryby, prezentované Dětskou operou Praha, je velmi krásné a smyslově přitažlivé.

    Vypněte na chvíli a užijte si adventní chvíle...
    Autor: Profimedia.cz


  • 3.

    Česko zpívá koledy

    Kdy: 14. prosince 2016 v 18:00

    Kde: Staroměstské náměstí, Praha 1 - Staré Město.

     

    Pojďte si zpříjemnit adventní čas a již pošesté si zazpívat společně s ostatními pět stejných oblíbených koled jakými jsou: Neseme vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdeme spolu do Betléma. O dalších dvou rozhodnou čtenáři Deníku, na webu www.ceskozpivakoledy.cz nebo prostřednictvím kuponu v Deníku.

    Staroměstské náměstí v Praze
    Autor: Profimedia.cz


  • 4.

    Zimohraní: Tradiční adventní koncert

    Kdy: 18. prosince 2016 v 18:00

    Kde: Kostel U Salvátora, Salvátorská 1, Praha 1 - Staré Město.

     

    Vaše slechy potěší komorní sbor a orchestr PRAGA CAMERATA pod taktovkou uměleckého vedoucího a dirigenta Pavla Hůly. Těšit se můžete na následující program: Johann Pachelbel:Kánon D-dur, Wolfgang Amadeus Mozart: 3 chrámové sonáty pro varhany a smyčce, Jan Jakub Ryba: Česká mše vánoční a také na klasické vánoční koledy.

    Zazpívejte si známé koledy...
    Autor: Profimedia.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy