Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sklad s dárky v Amazonu v Dobrovízi v plamenech: Muselo být evakuováno 3000 lidí!

Kvůli požáru v Amazonu v Dobrovízi muselo být evakuováno 3000 lidí! (ilustrační foto)
Kvůli požáru v Amazonu v Dobrovízi muselo být evakuováno 3000 lidí! (ilustrační foto)  (Autor: HZS Jihomoravského kraje)
Autor: ČTK - 
1. prosince 2016
22:08

Hasiči ve čtvrtek večer likvidovali požár ve skladu firmy Amazon v Dobrovízi u Prahy. Evakuováno bylo přes 2800 osob, část z nich se ale brzy vrátila zpátky na pracoviště. Záchranáři ošetřili tři lidi, kteří se nadýchali kouře. ČTK to řekli mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa a mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Hasiči k požáru vyjížděli před 20:00, do půl hodiny byl požár pod kontrolou, zřejmě hasili i zaměstnanci práškovým přístrojem. Oheň vznikl v regálech se zbožím. Příčinu požáru nyní policisté vyšetřují.

Na místě zasahovaly tři posádky záchranářů. „Dvě nadýchané osoby převezli záchranáři do kladenské nemocnice, jednu do Motola,“ uvedla Effenbergerová.

V distribučním centru Amazonu hořelo také letos v říjnu, tehdy se muselo evakuovat 700 lidí. Oheň vznikl na jednom z balíků, který zapálil jeden ze zaměstnanců. Nikdo se nezranil.

Americký internetový prodejce Amazon v Dobrovízi otevřel v roce 2013 centrum vráceného zboží a loni tam zahájilo provoz i distribuční centrum firmy. V září byla zprovozněna druhá skladovací věž, což znamená, že je v provozu celá kapacita distribučního centra. V budově je tak možné uložit až 18 milionů kusů zboží a za jeden den vypravit až jeden milion zásilek. V Amazonu pracuje 2300 stálých zaměstnanců a k tomu další 4000 brigádníků, kteří sem budou dojíždět ve špičce do konce prosince. Přímo u distribučního centra začala nedávno fungovat nová železniční zastávka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání