Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Knižní tipy na vánoční dárky pro všechny: Cestovatel Zibura, SexyMamas i nová Bridget Jonesová

  • Autor: Dagmar Čechová - 
    3. 12. 2016
    15:08

    Vánoce se kvapem blíží a většině lidí stále chybí spoustu dárků pro členy rodiny nebo kamarády. Pokud vám chybí inspirace a nechcete kupovat tělové krémy nebo barevné ponožky, můžete vybrat dárek, který každého potěší. Protože co je lepší než kniha?

  • 1.Tipy pro dámy

    Osudy a běsy - Lauren Groff

    Počet stran: 448

    Nakladatelství Domino

    Cena: 349,-

    Každý příběh má dvě strany. Každý vztah lze nahlížet ze dvou různých perspektiv. A někdy se ukáže, že klíčem k dobrému manželství není způsobilost říkat pravdu, ale schopnost udržet tajemství. Ve svém nejnovějším románu, bohatém a mnohovrstevnatém, přináší Lauren Groff příběh o jednom takovém manželství zachyceném v průběhu dvaceti čtyř let. Lottovi a Mathilde bylo dvaadvacet, když se vzali. Byli krásní, bláznivě zamilovaní a předurčeni k úspěchu. O deset let později je jejich manželství ještě stále předmětem závisti přátel, ale pozorný čtenář už s lehkým mrazením začíná cítit, že skutečnost je mnohem složitější, problémy hlubší a minulost temnější, než by se mohlo na první pohled zdát.

    Osudy a běsy Osudy a běsy | nakladatelství

    Sběratel mušlí - Anthony Doerr

    Počet stran: 240

    Nakladatelství MOBA

    Cena: 299,-

    Autor zavádí čtenáře na africké pobřeží i na předměstí Ohia, ukazuje předstíranou pompéznost i boj o přežití v divočině, hojnost přírody i její divokou sílu. Slepý hrdina titulní povídky tráví dny procházkami po plážích Keni s německým ovčákem po boku a probírá se zrnky písku. Mimo něj jsou tu pozorovatelé velryb a rybáři, lovci a mystici, zachycení v určitých okamžicích svých životů. Doerr jako přirozený vypravěč zkoumá lidská dilemata ve všech podobách – touhu, zármutek, nerozhodnost, zlomené srdce i pomalé zotavování.

    Sběratel mušlí Sběratel mušlí | nakladatelství

    Matky matkám - blogerky SexyMamas

    Počet stran: 205

    Nakladatelství BizBooks

    Cena: 299,-

    Jsme tři. Jsme matky. A stále jsme to MY! Chceme se kromě péče o děti a domácnost starat také o sebe, o partnera, o své koníčky a zájmy. Sexy je totiž sebevědomá žena – matka, která si chce svůj mateřský život užít a ne ho jen přežít. Jak na to? Tři oblíbené blogerky SexyMamas.cz sepsaly užitečné rady a tipy pro všechny ženy, které chtějí vzít věci za ten správný konec.

    Matky Matkám Matky Matkám | nakladatelství

    Dítě Bridget Jonesové – Helen Fieldingová

    Počet stran: 240

    Nakladatelství XYZ

    Cena: 349,-

    Trhlá a romantická Bridget je zpět! Navíc už dospěla do věku, kdy má poslední šanci otěhotnět. A to by nebyla Bridget, kdyby se jí to nepodařilo! I když všechno neproběhne úplně tak, jak si představovala... Vyslechne si bizarní rady od opilých individuí a „zasloužilých“ matek, zazmatkuje při ultrazvuku či na předporodním kurzu. Stále si hlídá váhu, víno konzumuje s rozumem a mezitím si klade tu nepříjemné trapnou otázku: „Kdo je sakra otec?“

    Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové | nakladatelství

    Tuk – velké překvapení - Nina Tejcholzová

    Počet stran: 496

    Nakladatelství Jota

    Cena: 398,-

    Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce? Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.

    Tuk - velké překvapení Tuk - velké překvapení | nakladatelství

  • 2.Tipy pro pány

    Pěšky mezi buddhisty a komunisty - Ladislav Zibura

    Počet stran: 298

    Nakladatelství BizBooks

    Cena: 299,-

    Nešikovný mladý muž ujde 1 500 kilometrů pěšky v Nepálu a v Číně. Dějí se mu hrozné věci, ale on se jim jen směje. „Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky.” To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaj a probádat údolí čínských a nepálských řek. Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský život nebo je zatýkán čínskou policií, vše komentuje s humorem. Chodí pěšky, spí u cizích lidí doma a vloni o tom napsal svou první knihu, a teď se nechal přemluvit a napsal druhou.

    Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty | nakladatelství

    Před pádem – Noah Hawley

    Počet stran: 368

    Nakladatelství Knižní Klub

    Cena: 349,-

    Přichází thriller roku od scenáristy Sběratelů kostí a tvůrce seriálu Fargo. Mlhavá letní noc. Soukromé letadlo do New Yorku. Jedenáct pasažérů, šestnáct minut letu. A pak se stroj zřítí do oceánu… Přežijí pouze dva – neúspěšný malíř a čtyřletý chlapec. Devět obětí patřilo k privilegovaným, vlivným kruhům. Každý z nich měl svůj příběh, osud, minulost. Možná je něco spojovalo. Nebo to byla jen hloupá náhoda? Co se vlastně dělo před pádem?

    Před pádem Před pádem | nakladatelství

    Marvel: Co jste neměli vědět o komiksovém zázraku - Sean Howe

    Počet stran: 496

    Nakladatelství Paseka

    Cena: 490,-

    Příběh Stana Leeho, který toužil po slávě a získal ji díky Spider-Manovi, Avengers, Fantastické čtyřce nebo X-Menům. Příběh Jacka Kirbyho, o němž jste nikdy neslyšeli, přestože v kině fandíte i jeho hrdinům. Příběh o autorských právech, kdo na nich vydělal a kdo ostrouhal. Příběh o proměně kreslených superhrdinů ve figurky, reklamní předměty, videohry, televizní seriály a velkorozpočtové filmy. Příběh o budování značky i kultu osobnosti. Příběh o tom, že komerční úspěch je pěkná věc, ale někdy vás přinutí dělat dost ošklivé věci nejlepším kamarádům. Tohle je skutečný a srdcervoucí příběh vydavatelství Marvel.

    Marvel Marvel | nakladatelství

    Racing´n´Roll - Martin Straka

    Počet stran: 360

    Nakladatelství Slovart

    Cena: 1490,-

    Oslava automobilových závodů a fotografie. Autor, známý český fotograf a komentátor motoristických událostí Martin Straka, nechává prostřednictvím svých snímků zájemce a motoristické fanoušky nahlédnout do zákulisí automobilového sportu. Jeho fotografie nejsou jen o samotném závodění, Straka se pokouší zachytit celkovou atmosféru události spolu s jednotlivými příběhy. Každá z  216 fotografií v této knize má svůj vlastní příběh, který autor poodhaluje prostřednictvím krátkých glos.

    Racing'n'roll Racing'n'roll | nakladatelství

    Breviář pozitivní anarchie - Vlastimil Vondruška

    Počet stran: 336

    Nakladatelství MOBA

    Cena: 299,-

    I když by asi přesnější název pro tuhle knihu byl Ideologie v době uprchlické krize, nechci být konjunkturální a podbízet se bulvárně laděným titulem. Snažil jsem se, aby kniha byla v maximální míře objektivní. Jde totiž o hodně, i když si to možná neuvědomujeme. Snesl jsem – jak doufám – věrohodná fakta o tom, že cesta, kterou v posledním desetiletí kráčí evropská společnost, opakuje fatální chyby našich předků. Mnohé z toho se nám samozřejmě líbit nemusí, ale Adam a Eva byli kdysi vyhnáni z ráje a od té doby se nikomu nepodařilo tam vrátit. A rozhodně se to nepovede ani smrští nesmyslných kroků, impotentních nařízení a amatérských rozhodnutí současných vládců. Naše momentální směřování nevede do ráje, ale do pekla. Přesto tahle kniha nešíří poplašné zprávy, ale je pouhou historickou analýzou.

    Breviář pozitivní anarchie Breviář pozitivní anarchie | nakladatelství

  • 3.Tipy pro děti a mládež

    Velká kniha drobné havěti: Brouci, mouchy, žížaly a jiné potvůrky - Yuval Zommer

    Počet stran: 64

    Nakladatelství Slovart

    Cena:  299,-

    Jak rychle se pohybuje hlemýžď? Bojí se brouci tmy? Proč chodí mravenci v zástupu? Na tyto i mnohé další otázky odpovídá tahle malá velká kniha pro malé i větší čtenáře. Její půvabné a velkorysé ilustrace se jen hemží různými roztomilými a podivuhodnými„potvůrkami“. Pojďte se dozvědět spoustu zajímavých informací a perliček ze života bezobratlých a ještě si u toho s havětí zahrát na schovávanou.

    Velká kniha drobné havěti Velká kniha drobné havěti | nakladatelství

    Hilda se vrací - Luke Pearson

    Počet stran: 112

    Nakladatelství Paseka

    Cena: 299,-

    Po fenomenálním úspěchu první knížky se modrovlasá rozumbrada vrací ve dvou nových dobrodružstvích!

    Přestože se s maminkou přestěhovala do uspěchaného města Trolberg a kouzelnou zalesněnou krajinu nechala daleko za sebou, brzy zjistí, že ani v jejím novém domově není nouze o překvapení a magické bytosti. I když se ve městě ze začátku nudí, a dokonce se v něm ztratí, naštěstí kolem sebe má staré i nové kamarády – věrného Větvíka, tajemného zraněného havrana či nezbedné domácí skřítky. Díky své zvídavé povaze a dobrému srdci odhalí, kam mizí ztracené věci i jak se žije světě, kde jsou fyzikální zákony tak trochu postavené na hlavu. Zkrátka i Trolberg může být fantastické místo, v němž straší přízrak obrovského psa a kde se každoročně koná záhadná Ptačí slavnost.

    Hilda se vrací Hilda se vrací | nakladatelství

    Shakespeare: 12 převyprávěných her v historických souvislostech - Ranáta Fučíková

    Počet stran: 208

    Nakladatelství Vyšehrad

    Cena: 398,-

    Kniha věnovaná dílu Williama Shakespeara – letos si připomínáme 400. výročí jeho narození – představí v chronologickém pořadí dvanáct jeho dramat (Kupec benátský, Jak se vám líbí, Mnoho povyku pro nic, Romeo a Julie, Sen noci svatojánské, Večer tříkrálový, Zkrocení zlé ženy, Hamlet, Král Lear, Mackbeth, Othello a Bouře) a přiblíží i jejich inspirační zdroje a okolnosti jejich vzniku. Každá ze Shakespearových divadelních her je doplněna vstupy věnovanými vnějším projevům doby – např. renesanční módě, architektuře, italské literatuře, cestám Angličanů na jih, vztahu starého kontinentu ke koloniím – a historickým souvislostem. Životem a dílem geniálního dramatika provázejí kromě textů bohaté ilustrace Renáty Fučíkové.

    Shakespeare Shakespeare | nakladatelství

    První konec – Laureen James

    Počet stran: 368

    Nakladatelství CooBoo

    Cena: 329,-

    Osudem Katherine a Matthewa je rodit se stále znovu a znovu, století za stoletím. Jejich přítomnost pokaždé změní historii o fous k lepšímu a pokaždé se do sebe beznadějně zamilují, ale osud je vždy tragicky rozdělí. Od dob krymské války, obléhání Carlisle až po brzkou budoucnost v letech 2019 a 2039 obětují své životy, aby zachránili svět. Ale proč se pořád vrací zpátky? Čeho musí dosáhnout, než jim bude umožněno žít v lásce a míru? Možná ten další konec bude jiný. Skvělý debut mladé autorky o cestování v čase, osudu a věčnosti první lásky.

    První konec První konec | nakladatelství

    Šifra mistra Leonarda. Verze pro mládež - Dan Brown

    Počet stran: 296

    Nakladatelství Argo

    Cena: 278,-

    Vražedné tajemství zakódované do nejznámějšího Leonardova obrazu sahá až do dnešních dnů… Ve hře není nic menšího než svatý grál! Robert Langdon, uznávaný harvardský profesor symbologie, pobývá služebně v Paříži, když v jeho hotelovém pokoji zazvoní telefon. Správce uměleckých sbírek v Louvru byl zavražděn. Co s tím má společného profesor historie? Důvod leží hned vedle mrtvého těla: nevysvětlitelná šifra, kterou tam policie objevila. Langdon se pouští do pátrání a k svému ohromení náhle vidí, že kamsi do temnot vede stopa zřetelných nápovědí, viditelných pro všechny, kdo vidět chtějí, obsažených přímo v díle geniálního Leonarda da Vinci. Do hry se zapojí také talentovaná odbornice na šifry a kódy, Sophie Neveuová, a na světlo vycházejí další záhadné souvislosti, naznačující spojení zavražděného s elitní společností, tajným řádem zvaným Převorství sionské, jehož členem byl kdysi i sám Leonardo. Nastává bezdechá honba Paříží i Londýnem, zatímco nepřátelé beze jména a bez tváře se snaží všechno překazit. Pradávné tajemství, jehož zveřejnění by znamenalo přepsání lidských dějin, má zůstat navěky skryto…

    Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda | nakladatelství

  • 4.Tipy pro prarodiče

    Zikmund a Hanzelka - František Emmert

    Počet stran: 272

    Nakladatelství CPress

    Cena: 690,-

    Jména, jež se stala legendami! Zná je každý dobrodruh, cestovatel a snílek. Zikmund a Hanzelka. Nerozlučná dvojice, která se svou věrnou Tatrou projela téměř celý svět v době, kdy bylo téměř nemožné vycestovat z naší republiky a kdy se ještě fotilo na černobílý film. V knize, která vznikala za aktivní spolupráce Miroslava Zikmunda, naleznete přes 600 fotografií ze společného archivu. Poznejte život a cesty našich nejslavnějších cestovatelů!

    Zikmund a Hanzelka Zikmund a Hanzelka | nakladatelství

    BE100F - Eva Turnová

    Počet stran: 212

    Nakladatelství Argo

    Cena: 248,-

    Hutné minipovídky, hořkohumorné glosy k současnosti, texty nabité nejen ironií, ale hlavně sebeironií, sdělující často v pár větách více než patero novin od A do Z. Výběr ze sloupků Evy Turnové, baskytaristky kapely The Plastic People of the Universe, má název Turnový háj - BE100F (best of). Sloupky byly pravidelně publikovány v časopisech Instinkt a Reflex a vycházely knižně pod názvem Turnový háj 1-4.

    BE100F BE100F | nakladatelství

    Ten, kdo tě miloval – Marie Poledňáková

    Počet stran: 224

    Nakladatelství Knižní klub

    Cena: 229,-

    První kriminální román populární Marie Poledňákové je plný nejen napětí a sympatických postav, ale i humoru a ironie, na které jsme v autorčiných dílech zvyklí. Vanda Kalinová žila spokojený život na lázeňském maloměstě. Ale pak zasáhl krutý osud a ona se po ztrátě manžela, elitního vyšetřovatele, musí postavit celému světu a udržet rodinu pohromadě. Snad i předvánoční shon by mohl paradoxně pomoci… Jenže pak v manželových věcech narazí na dokumenty, které ukazují, že Josef k ní nebyl ani zdaleka upřímný…

    Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval | nakladatelství

    Longevity Book: O umění stárnout a žít naplno - Sandra Bark a Cameron Diaz

    Počet stran: 264

    Nakladatelství Jota

    Cena: 448,-

    Jakmile Cameron Diaz oslavila devětatřicáté narozeniny, na pořadu dne se objevila „ta“ otázka. V téměř každém rozhovoru se novináři Cameron ptali, jestli se obává čtyřicítky. „Když se tyto otázky staly nedílnou součástí každého rozhovoru, došlo mi, jakou důležitost věku přikládáme,“ říká Cameron. Titul Longevity Book se stal logickým pokračováním Body Book, bestselleru deníku The New York Times, v němž se autorka zabývala tématy jako zdravý životní styl a důležitost harmonie těla a ducha. I v nové knize se snaží poskytnout čtenářkám co nejvíce užitečných poznatků a rad, které jim pomohou lépe zvládnout novou životní fázi, do níž vstupují ve věku kolem čtyřicítky. Na rozdíl od celé řady jiných knih na podobné téma však Longevity Book nevychází z postoje, že se s věkem má bojovat všemi dostupnými prostředky a že je bezpodmínečně nutné, aby se ženy snažily vypadat mladší, než ve skutečnosti jsou. Tato kniha zkoumá, jak nás čas ovlivňuje jak po tělesné, tak po emociální stránce – protože tyto dvě složky našeho zdraví jsou od sebe neoddělitelné. Longevity Book poskytuje čtivý a zevrubný výklad o fungování ženského těla i mysli. Průměrná délka našeho života je delší než kdykoli dřív v minulosti. Abychom si však tento dar dlouhověkosti mohli náležitě užívat, je zcela zásadní dobře porozumět hlasu svého těla a připravit se na vše, co nás čeká, abychom mohly zrát s grácií. Longevity Book je kniha, která vám poskytne všechny zásadní informace a nabídne ucelený pohled na to, jak si můžeme užívat života plnými doušky, a to v každém věku. Nechte se inspirovat Cameron Diaz a zrajte s grácií!

    Longevity Book Longevity Book | nakladatelství

  • 5.Tipy pro všechny

    Germania - Harald Gilbers

    Počet stran: 408

    Nakladatelství Garamond

    Cena: 390 ,-

    V rozbombardovaném hlavní městě Říše dochází k sérii vražd žen, jejichž zohavené mrtvoly pachatel aranžuje k válečným pomníkům, přičemž všechny oběti mají nějaký vztah k NSDAP. Podle znalce však vrahem není odpůrce režimu, ale naopak oddaný nacista. Židovský komisař Richard Oppenheimer, kdysi nejúspěšnější vyšetřovatel berlínské kriminálky, je gestapem znovu povolán do služby. Oppenheimerovi nyní nejde jen o přežití jiných, ale i o své vlastní. Co by následovalo, pokud by případ vyřešil?

    Germania Germania | nakladatelství

    M Train: Vzpomínky - Patti Smith

    Počet stran: 244

    Nakladatelství Dokořán

    Cena: 298,-

    Nový titul zpěvačky, básnířky a spisovatelky Patti Smith, autorky slavné knihy Just Kids, je ojedinělým autobiografickým záznamem. Kontemplativní odyseu, která vznikala přibližně v letech 2011-2013, sama autorka nazvala "automapou svého života". Příslovečný vlak vzpomínek "M Train" se dává do pohybu v malé kavárničce v Greenwich Village, kam Patti Smith každé ráno vyráží na šálek černé kávy. V prozaickém vyprávění se sen plynule mísí se skutečností a minulost s přítomností; Patti Smith zavádí čtenáře na místa, která drží v nejvyšší úctě: do Casa Azul, modrého domu malířky Fridy Kahlo v Mexiku, do Berlína na setkání obskurního společenství polárníků, do zchátralého domu na Rockaway Beach, který si autorka pořídí těsně před tím, než na východní pobřeží udeří ničivý hurikán Sandy; a k hrobům milovaných autorů, Jeana Geneta, Sylvie Plathové, Artura Rimbauda nebo Jukia Mišimy. Patti Smith v knize vykresluje mozaiku tvůrčích aspirací a inspirací. Textem se proplétají také vzpomínky na její život v Michiganu a autorka se poprvé dělí o bolest spojenou se ztrátou manžela, hudebníka Freda Sonica Smithe. Své putování po krajinách snových i skutečných ilustruje polaroidovými snímky. M Train je meditací o cestování, detektivních seriálech, literatuře a kávě, ale především intimní a hluboce působivou sondou do vnitřního světa jedné z nejvýznamnějších současných umělkyň.

    M Train M Train | nakladatelství

    Totální rauš. Drogy ve třetí říši - Norman Ohler

    Počet stran: 380

    Nakladatelství Host

    Cena: 349,-

    Strhující jako thriller — první komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši. Když Němci v roce 1940 vtrhli do Francie, měli vojáci wehrmachtu k dispozici třicet pět milionů dávek pervitinu. Droga měla umožnit tzv. bleskovou válku a stala se běžnou součástí výbavy vojáků. Ani samotný Hitler nebyl v době, kdy nařídil poslední ofenzivu v zimě roku 1944, čistý ani jeden den. Jeho osobní lékař Theo Morell jej zásoboval všemi druhy léků, hormonů i tvrdých drog. Pouze v tomto stavu mohl vůdce vydržet tak dlouho. Ohler prošel všechny materiály k tématu, hovořil s pamětníky, vojenskými historiky i lékaři. Na knize se podílel přední historik Hans Mommsen, který také napsal doslov.

    Totální rauš Totální rauš | nakladatelství

    Umina verze - Emil Hakl

    Počet stran: 248

    Nakladatelství Argo

    Cena: 289,-

    Román Emila Hakla předjímá to, k čemu technověda směřuje již delší dobu – výrobu umělého člověka. Frankensteinovská touha lidstva je zde naplněna v ryze amatérských podmínkách. To však oběma hrdinům nebrání prožít intenzivní vztah založený na vzájemné příchylnosti, která časem přeroste v závislost na spikleneckém přátelství a sexu. Je to román o lásce s téměř detektivní zápletkou, napsaný autorovým typicky úsporným a svižným stylem. Život je zázrak, ať vzniká jakkoli.

     

    Umina verza Umina verza | nakladatelství

    Padající detektiv - Christoffer Carlsson

    Počet stran: 384

    Nakladatelství Panteon

    Cena: 329,-

    Dechberoucí, sugestivní a výbušný thriller od jednoho z nejlepších švédských autorů thrillerů.Vysoké napětí zaručeno: nový případ Lea Junkera. Zavražděný sociolog, vyděšený šestiletý svědek a ohrožení násilnickými gangy: nový případ Lea Junkera mu návrat k policii nijak neusnadňuje. Všem musí dokazovat, o čem se dennodenně snaží přesvědčit sám sebe – že je fyzicky i psychicky zase fit a plně práceschopný. Když Leo s kolegou Birckem konečně objevují horkou stopu, je jim případ odebrán a předán švédské tajné službě. Ale to tím víc probouzí Leovu ctižádost a posiluje jeho pocit, že některé důležité detaily tohoto případu by měly být ututlány…

    Padající detektiv Padající detektiv | nakladatelství

    Oběť bouři - Dolores Redondo

    Počet stran: 250

    Nakladatelství Panteon

    Cena: 379,-

    Završení fenomenální trilogie Baztán. Záhadná smrt dítěte vede inspektorku Amaiu Salazarovou znovu do poklidného údolí řeky Baztán na úpatí Pyrenejí. Prababičce dítěte je pachatel jasný: Inguma, mytologická bytost, která spícím dětem krade dech. Amaia obviňuje otce, že svou vlastní dceru udusil ve spánku. Tím ale není případ zdaleka uzavřen, neboť při vyšetřování odhaluje Amaia další nevyjasněná úmrtí kojenců, jež se v okolí údolí Baztán, zdá se, hromadí... 

    Oběť bouři Oběť bouři | nakladatelství

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi